×

10 Kütüphanecinin İşine Son Verildi

demokratcanakkale.com‘da yer alan habere göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yer değiştirmelerin yaşandığı ve bunlara ek olarak şimdi de işten atmaların olduğu bildirildi. Kütüphane ve ulaştırmada çok sayıda kişinin işine son verildiği öğrenildi. En büyük işten çıkarmanın ise ÇOMÜ Kütüphanesi’nde gerçekleştiği, kütüphanede yeni gelen kitapları sisteme giren 10 kütüphanecinin işine son verildiği, 10 kişinin işten atılmasıyla birlikte ÇOMÜ Kütüphanesi’nde işlerin aksayacağı ve kütüphanenin durma noktasına geleceği bildirildi.

ÇOMÜ Kütüphanesi’ni Türkiye’nin 3 büyük kütüphanesinden biri haline getiren Daire Başkanı İsmail İşleyen ise geçtiğimiz ay Çan ilçesine adeta sürgün edilmişti. Üniversite’nin en başarılı bürokratlarından sayılan İşleyen’in ilçeye görevlendirmesinin nedeni olarak anlamlı bir gerekçe de gösterilemedi. ÇOMÜ’de yeri değiştirilen personel sayısının 100’ü aştığı öğrenildi.

8 yorum

comments user
donovan

pardon yanlıs baslık

comments user
donovan

osym de hala sıralamam aynı gorunuor atananları dahıl et dememe ragmen..

comments user
erdalbewar

hangi “resmi” gerekçe ile atılmışlar, taşeron muydu bu arkadaşlar?

comments user
Ali

İşten çıkarılan 10 arkadaşın yürekleri yanıyordur. Çünkü burada en çok etkilenecek olanlar onlardır. İsmail bey ise kin doludur, en doğal hakkıdır.

Ama ülkemizde son 10 yıldır sürekli meyve veren her bürokrat bir yerlere sürülmektedir. Bir taraftanda işe yaramayan adamlar onların yerine koyulmaktadır. İşsiz kalan kütüphaneci arkadaşların da durumunu göz önüne aldığımızda “mesleğimize değer vermeyen ve lüzumlu bile görmeyen bir bürokrasi” içinde mücadele vermek zorundayız. Kimimiz başka mesleklere kanat açarak kurtuldu, kimimiz ucundayız. Ama bir ortak sorun varki “KÜTÜPHANECİ=BOŞ OTURAN ADAMLAR” olarak görülmek. Allah herkese kolaylık versin..

comments user
sblnt2401

Bahtsız kütüphaneci değerli meslektaşım sizin istihdam tipiniz sözleşmeli personel mi idi yoksa taşeron şirket personelimi idiniz?.

comments user
bahtsız kütüphaneci

Isine son verilen kütüphanecilerden biriyim. Haksiz hukuksuz bir yildirma savasi sonucu isimizden edildik. Kütüphaneden ilk olarak kütüphaneciler cikarıldı…

comments user
ktp.ci

Ve ilave etmek istiyorum.Mesleki örgütlenmeler, mesleki gruplar sendikalar böyle zamanlar içindir.Bu gibi durumlarda çalışmayacaklarsa ne için varlar…

comments user
ktp.ci

Daire Başkanı İsmail Bey’i tanırım.Dinamik kütüphane için uğraşan meslekten bir yöneticiydi.Bu hareketi hakettiğine inanmıyorum ve diğer arkadaşlarda canla başla çalışıyorlardı.Verilen emeğin hakkı sürgün ve işten çıkarılma olmamalı