×

Kütüphane Konsorsiyum Sistemleri Teknoloji ve İnovasyon Kongresi Gerçekleştirildi

ARLICON 14. Uluslararası Kütüphane Konsorsiyum Sistemleri Teknoloji ve İnovasyon Kongresi, İÜ Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde 25-26 Haziran 2015 tarihleri arasında iki oturumda gerçekleştirildi. Kongre, Türkiye ile Rusya arasında kütüphanecilik ve bilgiye erişim alanındaki farklı uygulamaları, projeler ile ilgili deneyimleri, kütüphane hizmetlerinde işbirliğini, kütüphane kaynaklarını paylaşmayı ve Rusya’daki kütüphane hizmetleri için yeni kalite standartlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Yeni ağlar ve bilişim tabanlı teknolojilerin tanıtılması misyonunu üstlenen ARLICON, kütüphanelerde ortak projeler geliştiriyor.

İki gün boyunca devam eden kongrenin ilk oturumuna, ANKOS İdare Koordinatörü ve Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Yöneticisi Tuba Akbaytürk Çanak, ULAKBİM Başkanı Mehmet Mirat Satoğlu, ANKOS OA Koordinatörü ve İzmir Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi IR Çalışma Grubu Direktörü Gültekin Gürdal, ANKOS Eski Başkanı ve MEF Üniversitesi Kütüphanesi Yöneticisi Ertuğrul Çimen, Peter the Great St. Petersburg Polytechnic Üniversitesi Kütüphane Kompleksi Bilgi Direktörü ve Birleşik Dini Kütüphane Konsorsiyum Ortaklığı Yönetici Direktörü (ARLICON) Alexander Plemnek katıldı.

Kongrenin ikinci oturumuna ise, İÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Bölümü Başkanı Dr. Pervin Bezirci, Atatürk Kütüphanesi Sayısal Arşivler ve E-kaynaklar Koordinatörü Selçuk Aydın, Milli Kütüphane Kaynakları Yönetici Direktör Vekili Elena Bun, El Yazması Bölümü, Arşiv Bölümü ve Kitap Restorasyon Bölümü Başkanı Dr. Nil Bayraktar, Osmanlı Arşivleri Bölümü Dr. Mehmet Güneş katıldı.

Oturumlar, katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: http://www.istanbul.edu.tr/