×

Kütüphane yeni yerine taşınıyor

Çerkezköy İlçe Halk Kütüphanesi, Kaymakam Metin Kubilay’ın uzun süreden beri başlattığı girişimler sonucunda yeni binasına taşınmaya başladı. Kaymakam Kubilay, Halk Kütüphanesi ile Halk Eğitimi Merkezi’nin aynı binada olmasının önemine vurgu yaptı. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun (ÇEMYO) Veliköy’deki yeni binasına taşınması ile birlikte boşalan binaya Kaymakam Metin Kubilay Halk Eğitimi Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Halk Kütüphanesi yapılacağını açıklamıştı. Bu kapsamda çalışmalarda vakit geçirilmeden başlatılmıştı. Binaya kısa süre içerisinde Halk Eğitimi Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi taşınarak, hizmet vermeye başladı. Kütüphane’nin de taşınma haberi geldi.

KÜTÜPHANE TAŞINIYOR

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kütüphanenin de yeni binaya taşınması için talimatı verdi. Aylar önce Kültür Bakanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü nezdinde yürüttüğü girişimler sonucunda Kütüphane oluşturulması çalışmalarına hız veren Kaymakam Kubilay, yakından ilgilendiği kütüphane binasını da oluşturmaya başladı. Kısa süre önce Kültür Bakanlığından bir heyet gelerek projelendirme çalışmaları başlattığı ÇEMYO binasındaki kütüphane için hazırlıklar tamamlandı. Kaymakam Kubilay’ın geçtiğimiz günlerde verdiği talimat doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan koordinesinde taşınma işlemleri başladı.

VELİLER ÇOCUKLARINI KÜTÜPHANEYE GETİRİRKEN AYNI ZAMANDA KURSA YAZILMA FIRSATI DA OLACAK

Çalışmaları yakından takip etmek için incelemelerde Kaymakam Metin Kubilay, “Kütüphanemizin yeni yerine taşınması bizim için çok önemli. Çalışmaları bizzat yakından takip ediyorum. Kütüphanenin taşınması ile vatandaşlarımız fiziki şartları düzgün, ferah bir ortamda kitap okuma fırsatı bulacak. Ayrıca Kütüphanenin Halk Eğitim Merkezi ile aynı binada olmasının verdiği avantaj ile velilerimizin çocuklarını kütüphaneye getirirken aynı zamanda bir kursa yazılma fırsatı da olacak. Kütüphanemizin iş ve işlemlerinin bir an önce tamamlanıp faaliyete girmesini umuyor emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.cerkezkoyhaber.com.tr/