×

Kütüphaneden Okuyuculara Mektup Var

KÜTÜPHANEDEN OKUYUCULARA MEKTUP VARManisa İl Halk Kütüphanesi yetkilileri, okumak için ödünç aldığı kitapları unutarak geri getirmeyen okuyucularına mektup gönderdi. 2015 yılı içerisinde 3 bin kitabın geri getirilmemesi üzerine bu uygulamayı başlattıklarını açıklayan Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Sami Şişecioğlu, aldıkları kitabı geri getirmeyen okuyucuların kitapları en kısa süre zarfında kütüphaneye iade etmesini istedi.

Kütüphanede yaklaşık 45 bin adet kitap bulunduğunu kaydeden Şişecioğlu, kütüphanedeki kitapları sürekli yenilediklerini belirterek, “Manisa halkı diğer illerdeki kütüphane okuyucularına göre ödünç kitap konusunda duyarlı. 2015 yılı başından şuana kadar 3 bin adet ödünç kitap alarak getirmeyen yaklaşık 1000 okuyucumuza mektup gönderdik. Okuduğu kitabı geç getiren okuyucularımız, ya üniversiteyi kazanarak başka bir ilde yaşamaya başlayan gençler ya da unutkan vatandaşlarımız oluyor” dedi.

Kütüphane olarak okuyuculardan aldıkları her kitabı sterilizasyon makinesinden geçirdiklerini söyleyen Şişecioğlu, her kitabı okuyuculara temiz ve düzenli bir şekilde sunmaya çalıştıklarını hatırlattı. Emanet olarak verdikleri kitaplarda yırtma, yıpratma, karalama şeklinde geri düzelmeyecek hasarlar oluşabildiğini dile getiren Şişecioğlu, “Okuyucularımız kitaplarını yırtmış ve yıpratmış dahi olsa ellerinde kitabın bir sayfası bile kalsa, mutlaka kütüphanemize getirsinler.

Bizler kütüphane yetkilileri olarak okuyucumuza verdiğimiz bir kitabın zarar görmesinden kaygı duymuyoruz. Okuyucumuzun tamamen ayağını kesmesi bizi daha çok üzer” diye konuştu.

Kaynak: http://www.manisakulishaber.com/