×

Barış Gazeteciliği Kütüphanesi açıldı

Kütüphane dünyada ve Türkiye’de barış gazeteciliği yaklaşımında kavramsal/kuramsal ve pratik çalışmalardan örneklerle habercilik yaklaşımı ve pratiğini kolaylaştırıcı katkılar sunmayı amaçlıyor. Kütüphane IPS İletişim Vakfı’nın “Barış Gazeteciliği El Kitabı ve Sanal Kütüphanesi”  başlıklı projesinin bir parçası. Proje Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu Matra-İnsan Hakları Programı mali desteğiyle gerçekleşiyor.

Kütüphanemizde yer alan çalışmalar barış gazeteciliğinin ne olduğu kadar ne olmadığının da ipuçlarını gösteriyor; silahlı çatışma/kriz durumlarıyla hayattaki her türlü ikili ve çoklu karşıtlıkların haberleştirilmesinde barış gazeteciliği perspektifini işaret ediyor.

Bu seçki, gazeteciler ile üniversitelerin iletişim fakültelerinde araştırmacı, öğretim görevlisi öğrencilere barış gazeteciliği alanında akademik tartışmalar ve pratikten örnekleri sunuyor.

Kütüphanemizde bulacağınız çalışmalar makale, analiz, söyleşi ve haber raflarında gruplandı. Türkiye ve Kıbrıs’ta Türkçe yapılan çalışmaların yanısıra konuyla ilgilenenlere ufuk açıcı olması için bazı İngilizce makalelerden çeviriler yaptık ve literatürden hareketle kendimizin kaleme aldığı anlatılara yer verdik. bianet’in daha önce yayınladığı konuyla ilgili metinleri de ilgili raflara yerleştirdik. İlgili yeni çalışmalar geldikçe kütüphanemizde yerini alacak.

Kütüphaneye giriş için tıklayın.