×

Bilgi-Sizsiniz! 10. Sayısı Yayında!

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bilgi Topluluğu’nun çıkarmış olduğu Bilgi-Sizsiniz! bülteninin 10. sayısı çıktı. Bülteni okumak için tıklayınız.

Derginin bu sayısında röportajların yanı sıra “Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 60. Yıl Sempozyumu” ana temasıyla oluşturulan içeriğin ayrıntıları şu şekilde;

Prof. Dr. Sayın Özer Soysal ile gerçekleştirilen “Kütüphaneciliği Bakış” başlıklı röportaj; bölümümüzün değerlerini ortaya koyan genel bir şablonu sunmasının yanı sıra, geçmişten bu güne bölümümüzün yaşadığı süreçler hakkında çok değerli bilgilerle huzurunuzda.

Prof. Dr. Sayın Oya Gürdal Tamdoğan ile gerçekleştirilen söyleşide ise, sadece meslek sahibi olma uğruna değil, inancın ve ideallerin peşinden giderek gerçekleşen bir akademisyenlik serüvenine, hocamızın bölümümüz ve mesleğimiz hakkında görüşlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği projelere ve yaklaşık 16 yıldır büyük bir emek ile sürdürülen keyifli bir araştırma projesinin ayrıntılarına şahit olacaksınız.

Mesleğimizin bölüm adına kuruluşundan itibaren bugüne kadar olan ilerleyişini, bu zaman içinde yapılan çalışmaları, verilen ve verilmesi gereken eğitim hakkında bilgilendirmelerin aktarıldığı “Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 60. Yıl Sempozyumu” hakkında öğrencilerin görüşlerini yansıtan yazımızla birlikte yine sempozyumun son gününde
gerçekleştirilen “BBY Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Algısı” etkinliğinin ayrıntıları ve kazanımları ile Hattuşa gezisi hakkındaki yazı ve 60. Yıl Armağan Kitabı ile 60. Yıl Albümü’nün tanıtımı da bu bölümde yer alıyor.

Prof. Dr. Sayın Tülay Fenerci ile mesleğimiz hakkında, Sayın Dr. Nevzat Özel ile Erasmus programı hakkında genel bir değerlendirmenin aktarıldığı röportajların yanı sıra, Arş. Gör. Ayşenur Varol ve meslek aşığı olarak tabir edebileceğimiz sürpriz bir ismin röportajları bulunuyor.

Bilgi Topluluğu ile ilgili serüvenini anlatan topluluk başkanı Gamze Yıldız ile kütüphanede kısmi zamanlı öğrenci olmanın getirilerini aktaran Şeyma Dolen’in kaleme aldığı yazısını ve bölüme yeni gelen öğrencilerin görüşleri de “Bizlerin Sesi” bölümünde bulunuyor.

Kütüphane temalı birer kısa film ve dizinin tanıtıldığı “Film/Dizi Tanıtımları” bölümümünün yer aldığı bu sayının son bölümünde ise“Edebiyat Kürsüsü” yer alıyor.