×

Kütüphane, Arşiv ve Müze Çalıştayı bugün başladı

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Çalıştayı bugün LİMAK LİMRA HOTEL & RESORT, Antalya’da başladı. 14 Mart 2015’e kadar devam ecek olan çalıştayda, geleceği yönetmek için kültürel alanlarda yapılması gerekenler tartışılarak, kültürel mirasın korunması, teknolojiyle kütüphane, müze ve arşivlerin bir araya getirilerek yeniden doğuşunun sağlanması gibi konularda çözümler aranacak.

Ankaref firması önderliğinde, Microsoft, Turkcell, Glasshouse, Panasonic’in destekleriyle Antalya Limak Limra Otel ‘de düzenlenecek çalıştayda, kütüphane, müze ve arşivleri, bilişim ve teknolojiyle birleştirmek için atılacak adımlar konuşulacak.

Üretimin, pazarlamanın, geliştirmenin, eğitimin ve aslında tüm hayatın temelinde bilginin varlığı inkar edilemez bir gerçektir. Geçmişini bilen, günümüzün analizini doğru yapabilen bir toplum geleceğe şekil verebilecektir. Geçmişimize ve günümüze ev sahipliği yapan kütüphaneler, arşivler ve müzeler geleceğe şekil verecek ve yönetecek toplumun başlangıç noktasıdır. Başlangıç noktasında en doğru yöntem ve methodlarla bilgilenen bir toplumun geleceğe yürüyüşü daha sağlam ve kararlı olacaktır. Geleceğe şekil vermenin diğer önemli bir gereksinimi ise kültürümüze ait bilgilerimizin evrenselleştirilmesinin sağlanmasıdır.

Kültürel mirasımızın korunması, erişilebilir olması, araştırmacılarımızın daha etkin ve hızlı sonuç almalarını sağlamamız, yeni nesillerin geçmişlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamamız, çalışma ortamlarımızın daha etkin ve kullanıcı odaklı kullanılmasını sağlamamız, elimizdekileri daha geniş kitleler ile paylaşmamız geleceğe yürüyüşümüzü daha kararlı ve hedefe odaklı yapmamızı sağlayacaktır.

Kütüphaneler, müzeler ve arşivlerde bilişim ve teknolojinin etkin kullanımı söz konusu süreçlerin daha doğru yönetilmesini sağlayacaktır. Kaynaklarımızın daha etkin kullanılmasını sağlayarak hedefimiize daha hızlı ulaşmamıza katkıda bulunacaktır.

Yaratıcı endüstriler, üretim ve pazarlama arasında köprüdür. Sektöre süreklilik ve inovasyon katar. Teknolojilerin kullanılış metotları ve yorumlanışları geliştikçe yeni ihtiyaçlar, ihtiyaçlara bağlı ar-ge çalışmaları ve sonucunda yeni ürün ve tasarımlar ortaya çıkar. Bu sayede uluslararası pazarda yeni çözüm ve ürünler ile yer sahibi olunabilecek ve ihracat gelirleri arttırılabilecektir. Unutulmamalıdır ki daha üretilmemiş birçok ürün ve yapılmamış birçok tasarım bulunmaktadır. Bu yüzyılda önemli olan, kendi bakış açımızı ,elimizde olanları hayal gücümüzle birleştirip geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaratmaktır.

Kütüphane, Arşiv ve Müze Çalıştayı, ülkemizde bu sektörlerin gelişimine katkı sağlamak amacı ile düzenlenmektedir. Geleceği yönetmek adına yapmamız gerekenlerin tartışılacağı, yeni teknolojilerin değerlendirileceği ve sonucunda tüm katılımcıların katkısı ile kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenlerin belirleneceği bir çalıştay olması hedeflenmektedir. Kültürel mirasımızın korunması, dijitalleştirme, niteleme, üst veri, standartlar, iletişim teknolojileri, restorasyon, konservasyon, içerik sunum ve paylaşımı gibi sektörü ilgilendiren konu başlıkları düzenlenecek oturumlarda tartışılacaktır. .

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticilerimizin çalıştaya katılımı ve sağlayacakları katkı ile sektörel gelişimin hızlanması için yapılması gerekenler belirlenecek, yeni fikirler ile inovasyon ve ar ge çalışmalarına ışık tutulabilecek ve en önemlisi geleceği yönetmek idealine olan inancımız daha da güçlenecektir.

Program detayı için tıklayınız

2 yorum

comments user
yusuf kılıç

tekrar eden yorum diye kabul etmiyor yorumumu tekrar eden durumlarda tekrar eden yorum bulunması son derece normal — kütüphaneciler gidiyormu ? bu soruda derin kasıt vardır

comments user
yusuf kılıç

kütüphaneciler gidiyormu ? bu soruda derin kasıt vardır