×

51.Kütüphane Haftası’nda Kitapla Barışıyoruz-81 İlde Kitap Okuyoruz

Halkımızın kitap ve kütüphaneye ilgisini arttırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için 2012 yılında başlattığımız ve geleneksel olarak her yıl kütüphane haftası kapsamında tekrarladığımız “81 İlde Kitap Okuyoruz” okuma etkinliğinin 4.sünü 51. Kütüphane Haftası kapsamında, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Valiliklerimizin desteğiyle 81 ilde ve Kıbrıs‘ta 1 Nisan 2015 Çarşamba günü 12.30 – 13.00 saatleri arasında meydanlarda, 30 dakika sessiz kitap okuyarak gerçekleştireceğiz.

İnstagram: 81ildekitapokuyoruz

Facebook: 81ildekitapokuyoruz

Twitter: kitaplabaris

Hastag: #KitaplaBarışıyoruz

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz okuma etkinliklerinde; kütüphaneciler, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar, okurlar ve kamu kurumu yöneticileri ile Valilerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürleri ve Belediye Başkanlarımızın katılımı ile vatandaşlarımızla birlikte kitap okuduk.

“81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinlikleri birçok paydaşı yan yana getirerek hem birlikte iş yapma konusunda hem de toplumda okuma alışkanlığına dair bir farkındalık yaratma konusunda başarıyla sürmektedir.

Dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz etkinliğin ilk üçü; TKD Genel Merkezi ve Şubeleri, TKD Kampüs (TKD Gençlik Çalışma Gurubu üyeleri), Üniversitelerimizin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümleri, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde okuyan öğrencilerin kulüpleri, öğrenci toplulukları, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği (KTKD), Okul Kütüphanecileri Derneği (OKD), Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK), Kültür Paylaşım Platformu, Balkan Ülkeleri Kütüphaneler Birliği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB), Basın Yayın Birliği, Çocuk Vakfı, Edebiyatçılar Derneği, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, SabitFikir Dergisi, Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Palme Yayıncılık, Parantez Yayınları, Yitik Ülke Yayınları, Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayıncılık, Okuma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirildi. 2015 yılında daha çok paydaşla, daha fazla ses getiren bir etkinliğe hep birlikte imza atalım.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına  “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler”  teması ile kutlanacak olan 51. Kütüphane Haftası’nın temasına uygun olarak meydanlarda  “Kültürlerarası Diyalog” kapsamında “Dünya Barışına” dikkat çekmek için kitap okuyacağız.  Bu yıl 4.sü gerçekleşecek olan geleneksel “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğini “KİTAPLA BARIŞIYORUZ”sloganı ile kutlayacağız.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen okuma etkinliği için gerekli izin ve bilgilendirme yazıları derneğimiz tarafından 81 İlin Valiliklerine gönderilecektir.

Etkinliğin kampanya sürecini ve koordinasyonu Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri yürütecektir.  Ayrıntılı bilgi, her türlü soru, görüş ve önerileriniz ve okuma meydanlarınızın bilgilendirmesi için kitapokuyoruz@yandex.com e-posta gönderebilirsiniz.

İnstagram: 81ildekitapokuyoruz

Facebook: 81ildekitapokuyoruz

Twitter: kitaplabaris

Hastag: #KitaplaBarışıyoruz

Bu anlamlı etkinliğe  katkı sunacak, emek verecek herkese şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla

Ali Fuat Kartal
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı
24 Şubat 2015