×

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi rekora koşuyor

Yeniden yapılandırma çalışmaları doğrultusunda en üst düzeyde kullanıcı memnuniyetini hedefleyen Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi, tüm hizmetlerini tekrar gözden geçirerek yeni akademik yıla farklı bir hizmet anlayışıyla başladı. 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren 7/24 hizmet vermeye başlayan Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Ekim ayında 81 bin 626, Kasım ayında 187 bin 205 olmak üzere toplamda ise 268 bin 831 ziyaretçi sayısına ulaştı.

14 Kasım 2014 tarihinde öğrencilere yapılan kullanıcı memnuniyeti anketi sonuçlarına göre;

7/24 kütüphane hizmeti hakkında %93,8

Yeni açılan çalışma salonları hakkında %97,6

Gece 12.00-01.00 saatleri arasında ücretsiz olarak verilen çorba, çay ve kahve hizmeti hakkında %96,6

Tablet bilgisayarları ödünç almak ister misiniz sorusuna ise %92,7 öğrenci olumlu görüş bildirdi.

Kütüphane kullanım istatistikleri

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi Danışma Bölümü’nde, uzman kütüphaneciler aracılığıyla Ekim ve Kasım aylarında yönlendirme ve araştırma sorularını yanıtlama hizmetinden 1244 kişi, kütüphane oryantasyonu ve eğitimi hizmetinden(Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve dışarıdan gelen misafirler dâhil) toplam 409 kişi yararlanmış olup, özellikle yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kütüphaneyi etkin kullanımları sağlandı.

Yine Ekim ve Kasım aylarında lisansüstü öğrencilere ve akademik personele sunulan karel (özel çalışma odası) hizmetinden ise toplam 258 kişi yararlandı.

Aynı aylar içerisinde ödünç hizmeti rakamlarına bakıldığında görevli personel yardımıyla 46 bin 214, ödünç alma otomatları (self-check machines) kullanılarak 40 bin 357, toplamda 86 bin 571 ödünç işlemi yapıldığı görüldü.

Son olarak Anadolu Üniversitesi Yemekhaneler Müdürlüğü’nden alınan Ekim ve Kasım ayı istatistiklerine göre ise gece 12.00-01.00 saatleri arasında verilen ücretsiz sıcak çorba, kahve ve çay ikramından toplamda 14 bin 402 kişinin faydalandığı saptandı.

“Kütüphane hizmetlerinden yararlananların sayısı her geçen gün artıyor”

Bu veriler hakkında konuşan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kütüphane Koordinatörü Doç. Dr. Mesut Kurulgan şöyle konuştu: “Faaliyetlerimize ilişkin istatistiksel veriler incelendiğinde, kütüphane hizmetlerinden yararlananların sayısının her geçen gün hızlı bir biçimde arttığı görülmektedir. Bundan sonraki tüm çalışmalarında her zaman kullanıcının talep, beklenti ve sorunlarını dikkate alarak verdiği hizmetin kalitesini sürekli arttırmayı hedefleyen kütüphanemiz, çağdaş kütüphanecilik anlayışı ve kullanıcı memnuniyeti ilkesiyle yoluna devam edecektir. Destek ve katkılarından dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve ekibine çok teşekkür ederiz.”

Kaynak: http://e-gazete.anadolu.edu.tr/