×

Ali İsmail Korkmaz Halk Kütüphanesi @Alikev_org

Ali İsmail Korkmaz daha küçük yaşta başlattığı “Toplum İçin Gençlik” hareketi kapsamında köy okullarındaki çocuklar için kitap toplama kampanyaları başlatmıştı. Biz de Ali İsmail gibi, Ali İsmail adına kitap toplayarak vakıf bünyesinde bir halk kütüphanesi kurduk; Vakıf binamızın 2 odasını kütüphane için ayırdık ve yaklaşık 8.000 kitap kapasiteli bir alana sahibiz. Kütüphane raflarımızın yarısını, kütüphanemize önceden gönderilen kitaplardan seçtiğimiz yaklaşık 4.000 kitapla doldurduk. Kalan yarısını zamanla,yapılacak kitap bağışlarıyla tamamlayacağız.

Kütüphane kapsamında nitelikli, kapsamlı, işlevsel ve mümkün olduğunca farklı kitap türlerini ALİKEV koleksiyonuna katmayı planlıyoruz. Bu nitelikte, elindeki kitapları (Satın almaksızın) bağışlamak isteyenler, aşağıda belirttiğimiz vakfımız adresine gönderebilirler. En kısa zamanda kütüphanemizde mevcut kitapların listesini hazırlayıp,mevcut kitaplar listesini ve kütüphanede bulunmasını istediğimiz eserler listesini internet sitemizde paylaşacağız. Böylece, Kitap bağışçılarımız, mevcut kitaplardan farklı kitaplar göndererek koleksiyonumuzu güçlendirmemize yardımcı olabilecekler.

Alanımız dar ve önceliğimiz işlevsel bir kütüphane kurmak olduğu için, kütüphanemizde ansiklopedi ve ders kitapları olmayacaktır, kitap gönderiminde bu hususun dikkate alınmasını rica ederiz

Not: Şu ana kadar gelen kitaplar arasında bir çok yeni kitap olduğunu, vakfa destek için satın alınarak gönderildiğini farkettik. Satın alınan kitapların çoğu başkaları tarafından gönderilen kitaplarla aynı oluyor. Vakfımıza destek için kitap satın almak yerine, vakfımızın banka hesaplarına bağışta bulunabilirsiniz.

Gönderileriniz için adres: Ulucami Mah. Bedesten Sok No:8 Köprübaşı – Antakya/HATAY