×

Merkez Bankası Sözleşmeli Arşivci Alım İlanı-Son Başvuru-01 Aralık 2014

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere, en az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki, denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının Bilgi ve Belge Yönetimi programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimi almış olmak şartı ile sınavla Arşivci alınacaktır.

2013 veya 2014 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından 60 ve üzerinde KPSSP1 puanı almış olmak,

-Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından büyük olmamak (01 Aralık 1984 ve daha sonra doğmuş olmak. Bankamız çalışanları için bu şart aranmaz),

-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacaklarda aranan genel şartlarıtaşımak.

2-MÜLAKAT

Koşulları taşıyan adaylar KPSSP1 puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralanacak ve ilk 15 aday (15. adayla aynı puanı alan adaylar dahil) Ankara’da mülakata tabi tutulacaktır.

Mülakatta adaylar; bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade yeteneği; analitik düşünme ve muhakeme gücü; davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüven, ikna kabiliyeti ve inandırıcılık; güncel sosyo-ekonomik konulara ilgi ile mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet yönünden komisyon üyeleri tarafından yüz tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Mülakatın değerlendirme kriterlerinden biri olan mesleğin gerektirdiği konulara hakimiyet kriterinin ağırlığı %50 diğerlerinin ağırlığı %10 olacaktır.

Değerlendirmeye katılan komisyon üyelerinin verdiği puanların ortalaması alınarak mülakat puanı bulunacaktır. Mülakat puanı yetmişin altındaki adaylar başarısız sayılırlar.

Adayların KPSS puanı ile mülakat puanlarının ortalaması alınarak başarı sırası belirlenecektir.

3-BAŞVURU

Başvuru Tarihleri ve Şekli

Adaylar başvurularını 17 Kasım 2014 tarihinden 01 Aralık 2014 tarihi saat 17.30’a kadar Bankamız internet sitesi (www.tcmb.gov.tr) İnsan Kaynakları sayfası üzerinden, istenilen belgeleri yüklemek suretiyle elektronik yolla yapacaklardır.

Şahsen veya posta ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Sırasında İstenilen Belgeler

-Diploma

-Fotoğraf

SINAVLARA İLİŞKİN DUYURULAR:

Mülakata katılmaya hak kazananlar ile sınavın yer, zaman ve sonuçları Bankamız internet sitesinde (www.tcmb.gov.tr)ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOT:

Bu sınavın, başvurudan işe alıma kadarki tüm aşamalarında adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar, adayların başvuru sırasında bildirdikleri e-posta adreslerine veya Bankamızın internet sitesinde ilan yoluyla yapılacak, kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmayacaktır.

İlan http://ilan.memurlar.net/ adresinden alınmıştır.

40 yorum

comments user
secc

siralamayi bilsek bencede cok iyi olur

comments user
yas

@deniz Merkez bankasina alindin mi, siralaman kacti, oyle ise kac kisi almislardi. Bilgi verebilir misin

comments user
yas

Merkez bankasina giren arkadas siralamasini soylese biz de ona gore hareket etsek

comments user
s.özdemir

mülakata giren arkadaşlar mülakat sonuçları açıklandı..

comments user
açılınbenkütüphaneciyim

ÖYP’den tek bir kadro bile açılmamış. Kimse de dememiş ki AGA BU NEDİR?

comments user
s.özdemir

teşekkür ederim size de başarılar .

comments user
Denizz

Aynen öyle hayırlısı diyelim. Şimdiden size mülakatta başarılar. Kurumla ilgili bilgi edinirsem buraya yazarım

comments user
s.özdemir

evet ben de arşivcilik ile ilgili makalelere bakıyorum. Bankanın kuruluş süreci amacı vs. gibi bilgileri de öğrenmek lazım. hakkımız da hayırlısı olsun inşallah Denizz

comments user
donovan

bilgi ve belge yönetiminden öyp de hiç kadro yok bu arada..

comments user
Denizz

Ben de pazartesi 10.00’da. Son atamadaki sayıyı da düşünecek olursak burası alınan arkadaş yada arkadaşlar için kurtuluş. Torpil olayının çok döneceğinden eminim ama umarım hakeden arkadaş iş sahibi olur. Biraz günceli takip edip arşiv notları karıştırmak lazım.

comments user
s.özdemir

evet kafada fazlasıyla soru işaretleri var ama Merkez Bankası olmasından dolayıdır herhalde ben bu konuda çok tedirgin değilim Allahtan hayırlısı 🙂 mülakata pazartesi sabah 08:30 da gireceğim nasipse. siz ne zaman gireceksiniz?

comments user
Denizz

S.özdemir bende kime sorsam eğer kadro karşılığı sözleşme değilse iki kere düşün diyorlar. Devir öyle bir devir ki ister istemez kafada soru işaretleri artıyor. Mülakata ne zaman gireceksiniz bu arada?

comments user
sblnt2401

https://yoksis.yok.gov.tr/oypilansayfa/ Araştırma görevlisi ilanıdır arkadaşlar. İsteyenler inceleyebilir.

comments user
s.özdemir

Deniz benim bildiğim kadarıyla sözleşmeli personel ile kadrolu personelin pek bir farkı yok bunu bizzat kamuda çalışan akrabalarımdan duydum. Merkez bankası gibi prestijli kurumlarda hiç bir farkı yokmuş ve gerçekten maddi ve sosyal imkanlar bakımından çok nitelikli bir kurum. Türkiye’de çalışmak için sayılı kurumlardan birisi.

comments user
Denizz

Evet herkes şartların iyi olduğunu söylüyor ama kimse sözleşme şartlarının sürekli mi yoksa geçici ya da kadro karşılığı mı olduğuna dair bilgi sahibi değil yada bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşmak istemiyor. Lütfen bilginiz varsa paylaşın

comments user
Denizz

Evet herkes şartların iyi olduğunu söylüyor ama kimse sözleşme şartlarının sürekli mi yoksa geçici ya da kadro karşılığı mı olduğuna dair bilgi sahibi değil yada bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşmak istemiyor.

comments user
Ali

Mülakata gitmeden bu tür kurumlar için kesinlikle referans peşinde gidiniz. Çünkü maaş koşulları gerçekten çok iyi ve “para sayan memur” tanımının ötesinde bir işiniz olacak.

comments user
Denizz

Mülakatla ilgili nette araştırma yaptim ama hiç bir bilgiye ulaşamadım. Ben olsam iş akışı hakkında kişinin bilgisinden ziyade hangi durumlarda nasıl davranacağını dair analitik düşüncesini ölçecek sorular sorardım. Neticede ise her koşulda pratik olmasını isterdim.

comments user
s.özdemir

mülakata girmeye hak kazanan arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunsak ..mülakat hakkında, neler sorulabilir fikri olan var mıdır acaba ?

comments user
selvi

Mulakata girmeye hak kazanan arkadaslar buradan bizleri de bilgilendirebilirler mi kac kisi alindi ya a alinacak vs

comments user
Denizz

Arkadaslar sözlesmesi hakkinda bilgi sahibi olan var mı? Kac yıllık oldugu yada daha sonra kadroya alınma durumunun olup olmadığı konusunu bilen yada araştıran arkadaşımız bunu paylaşabilir mi?

comments user
Akın

Başvuru taban puanı (KPSSP1): 79.47674

Taban puan bu olmuş.

comments user
s.özdemir

büyük ihtimalle 1 kişi diye tahmin ediyorum. En fazla 2 kişi alırlar.

comments user
mohikan

arkadaşlar kaç kişi alınacak herhangi bir say belirtilmemiş. Sadece 1 kişi mi alacaklar acaba!

comments user
donovan

rica ederim.

comments user
Mehtap

Teşekkürler Donova. Ben de aramayı düşünüyordum…

comments user
donovan

ARADIM SIMDI. çalıçmalar devam edior. bu hafta veya haftaya açıklanıcak dediler.

comments user
merkezbankası

Neden açıklanmıyor hala bilgisi olan yok mu? 1 Aralık’ta bitti başvurular.

comments user
Mehtap

Neden ben de merak ediyorum.Ayın 1inde başvurular bitmişti.Mülakat listesi açıklanmadı…

comments user
-neden-

Mülakata girmeye hak kazananlar açıklandı mı? Bilgisi olan var mı?

comments user
s.özdemir

Arkadaşlar merhaba, Merkez Bankası ilanına başvururken ben sadece diplomamın ön yüzünü başvuru formuna ekledim yani arka yüzünü eklemeyi unutmuşum herhangi bir sorun olur mu sizce ?

comments user
Uslu

@ Berrak Tarih sıkıntılı değil ki Mülakat, eleme vsvs iş uzar. Hem uzamasa da bildiğim kadarıyla seçme şansın oluyor.

comments user
s.özdemir

Açılan bu kadrolardan sonra Merkez Bankasının verdiği bu ilanı görmek az da olsa mutlu etti beni (kazanırsak ne ala ) haziran için de hiç ümidim yok ama Allah’tan asla umut kesilmez.

comments user
berrak

Tarih çok sıkıntılı tercihlerde atanirsak bankaninda mulakatini kazanirsak geçiş yapabilcek miyiz?

comments user
Bbby40

burafa çalışmak nasıl oluyor devamlı mi kaç Aylık belli değil mi sonuçta kadrolu değil söZleşmeli ?

comments user
Uslu

Demin görüştüm. Kaç kişi alacaksınız diye sordum. Biz bilerek sayı vermedik. 15 kişi içinden ihtiyaca göre alacağız dediler. Yani 1 de alabilirler 10 da. Başvuralım bakalım

comments user
Selo

Başvuru yapacağım. Galiba en az 3000tl ile başlıyormuşuz(memurlar sitesi). 15 kişi mülakata çağırılacakmış ama içinden kaç kişi seçilecek bununla ilgili bilgi yok. Bu konuda ve bu ilanla ilgili herhangi bir bilgisi olan paylaşsın lütfen

comments user
Aslı

kaç kişi alınacakmış?

comments user
donovan

muhtemelen 1

comments user
erdalbewar

Iyi de kac kisi aliyorlar ?