×

Köylerine tahtadan kütüphane yaptılar

Kırklareli’nin Koyunbaba köyündeki çocuklar, tahtadan 3 metrekarelik kütüphane inşa etti Çocuklar kütüphanede bir araya gelerek ders çalışıyor, ödevlerini yapıyor. Köydeki 8 çocuk bir araya gelerek, çevreden topladıkları tahtalardan ders çalışabilecekleri bir yer yapmaya karar verdiler. Yaklaşık 1 metre derinliğinde çukur kazarak üzerine tahtadan 3 metrekarelik yapı inşa eden çocuklar, okul çıkışlarında tahtadan kütüphanede bir araya gelerek ders çalışıyor, ödevlerini yapıyor.

Kütüphaneyi yapan çocuklardan Berkay Biroy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde kütüphane olmadığı için kendilerine ders çalışacakları bir mekan yaptıklarını söyledi. Boş zamanlarında arkadaşlarıyla burada ders çalıştıklarını ifade eden Biroy, “Hep bir arada ders çalışarak, ödevlerimizi yapıyoruz. Bizim de artık bir kütüphanemiz var” dedi.

“Şehirde yaşayan arkadaşlarımıza özeniyorduk”

Bahadır Elişi ise kütüphanede buluşarak birbirlerine ders konusunda yardımcı olduklarını söyledi. Şehirdeki yaşıtlarına özendiklerini dile getiren Elişi, “Şehirdeki arkadaşlarımızın kütüphaneleri var. Her gün kütüphaneye giderek ders çalışıyorlar. Biz de özendiğimiz için kendimize kütüphane yaptık. Her gün ders çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.kirklarelihaber.com/