×

Ali Fuat Kartal yeni dönemde genel başkanlığa aday olmayacağını belirtti

Türk Kütüphaneciler Derneği bundan 65 yıl önce, 19 Kasım 1949 tarihinde Milli Kütüphane’nin de kurucusu olan ve bugün Ankara İl Halk Kütüphanesi’ne de adı verilmiş olan Adnan ÖTÜKEN öncülüğünde kuruldu. Türk Kütüphaneciler Derneği kuruluşundan bu yana 65 yıldır çağdaş, akılcı ve ilerici bakış açısı, yurt geneline yayılan 18 şubesi ve her geçen gün artan üyeleri ile birlikte bilgi ve belge yönetimi alanındaki çalışmalarını dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek sürdürmektedir. Derneğimiz Bilgi Toplumu’nun eşiğindeki ülkemizde, kalkınma hamlelerini destekleyecek bilgi politikalarının oluşturulabilmesi ve uygulanabilmesi aşamasında kütüphanelerin, dolayısıyla kütüphanecilik mesleğine ilişkin toplumsal algının neredeyse somutlaşmış halidir.

Hem mesleğimiz için hem de ülkemiz için büyük önem taşıyan Türk Kütüphaneciler Derneği’nin gururla sürdürdüğüm Genel Başkanlık görevi 1 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştireceğimiz 26. Genel Kurul ile sona ermektedir. En başından beri hedefim tüm kütüphanecilik camiasının birbirini bir aile olarak görmesi; kütüphanecilerin mutlu olmaları ve başarılardan hep birlikte gurur duymalarını sağlamak olmuştur. Geride bıraktığımız uzun çalışma sürecince zaman zaman keyifli, zaman zaman da sıkıntılı anları hep birlikte paylaştık. Çeşitli zorluklara birlikte göğüs gerdik ve bu zorlukları birbirimize destek olarak başarılı bir şekilde aştık; Nice zorlukları aşarak çeşitli maddi ve manevi hakları elde ettik. Bu süreçte en başta insan olarak, meslektaşlarımdan kaynaklanan mutluluk ve acıyı, başarı ve eleştiriyi, övgü ve yergiyi, destek ve engeli her daim yanı başımda buldum.

Bütün sorunlara karşı umudumu kaybetmeden mücadele ettim. Bütün engellemelere rağmen sivil toplumun ruhuna uygun olarak ilkelerimizden ödün vermeden, meslektaşlarımın sözcüsü olmaya gayret ettim. Aralıksız olarak 5 dönem, diğer bir deyişle 10 yıldır güzide derneğimizin ülkemizde kültürel alanda faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak, bilgi hizmetleri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, güvenilir ve tanınan otorite olan bir sivil toplum kuruluşu olarak varlığını sürdürmesine katkı sağladığımı düşünüyorum.

Yeni dönemde Genel Başkanlığa aday olmayacağım. Bu kararı vermemdeki temel neden görev yapmak isteyen yeni arkadaşlara fırsat vermektir. Ayrıca farklı zamanlarda bizi eleştiren arkadaşlar içinde bir çalışma fırsat olur diye düşünüyorum. Yine kendime ve aileme zaman ayırma ihtiyacı hissetmemin yanında; üyelerimizin derneğe ve mesleklerine karşı genel duyarsızlığı nedeniyle çoğu kez kendimi yalnız hissetmiş olmam da bu kararı almamda etkili olmuştur.

Son olarak bugüne dek beraber çalıştığım tüm Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu üyelerine, illerdeki dernek örgütlerimizde görev yapan kurul üyelerine, derneğimize destek veren öğrenci arkadaşlarımıza, katkılarını esirgemeyen ticari firma yetkililerine, Dergimizin tüm editoryal ekibine, işbirliği yaptığımız kamu kurumlarındaki değerli çalışma arkadaşlarıma, tüm dernek üyelerimize ve tüm kütüphane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de, tüm üyelerimizin, meslektaşlarımızın ve paydaşlarımızın derneğimize sundukları katkının devamını diliyor yeni seçilecek arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.

Ali Fuat Kartal
TKD Genel Başkanı

OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
TÜRK KÜTÜPHANECİLER DERNEĞİ
GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi 26. Olağan Genel Kurulu 25 Ekim 2014 Cumartesi günü, saat 10.00’da Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi’nde (Necatibey Caddesi, Elgün Sokak, No:8/8 Kızılay/ANKARA) adresinde yapılacaktır.

Bu toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı 01 Kasım 2014 Cumartesi günü, saat.10:00’da Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, 100. Yıl Salonu’nda yapılacaktır. (Adres: Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi 06100 Tandoğan/Ankara)
Delegelerimize ve Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

1 yorum

comments user
Arzu

Mesleğimize genel ilgisizlik hep vardı ve teknik hizmetleri bile ancak mecliste çalışan Ali Fuat bey tarafından ancak alabildik. Tüsak Yasasının çıkmasından sonra bare Ali Bey bıraksaydı, o zamana kadar daha çok bilgilenebilirdik. Ali bey size emekleriniz için teşekkür ederiz, Allah razı olsun.

Yeni adayın kim olacağı meçhul..