×

SAÜ Merkez Kütüphanesinde Bilgiye Sınırsız Erişim..

Öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini amaçlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Merkez Kütüphanesi’ni haftanın 7 günü 24 saat açık tutuyor. Çalışma odaları, okuma salonları, görsel ve işitsel kaynaklara erişim olanağı sunan bölümleri ile SAÜ Merkez Kütüphanesi, öğrencilere zaman sınırlaması olmadan en iyi şekilde hizmet veriyor.

Sakarya Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 80 binlere ulaşmasıyla birlikte özellikle vize ve final sınavları dönemlerinde Kütüphane binası yetersiz kalıyordu. Bunun üzerine yapımına başlanan ek binanın inşaatı, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının sonunda tamamlanarak, final sınavlarına yetiştirilmişti. İnşaat sektöründeki son teknoloji kullanılarak inşa edilen ek bina, gün ışığından en fazla faydalanılacak şekilde tasarlandı. Merkez Kütüphane, ek binayla birlikte 10 bin metrekarelik alanda, aynı anda bin 300 kişiye hizmet verecek bir kapasiteye ulaşmış oldu. Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte, öğrenciler daha ferah ve nezih bir ortamda kütüphaneden yararlanmaya başladılar.

Merkez Kütüphanede basılı ve elektronik olmak üzere 5,5 milyona yakın kaynak bulunuyor. Bu kaynakların 180 bin kadarını basılı kaynaklar oluşturuyor. Akademisyenler ve öğrenciler Kütüphanenin web sayfası üzerinden Kütüphanede bulunmasını istedikleri kitapları talep edebiliyorlar. Dolayısıyla basılı eser sayısı her geçen gün artmakta. Ulusal ve uluslararası birçok çevrimiçi veritabanına üye olan SAÜ Merkez Kütüphanesi, öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara elektronik veritabanı abonelikleri yoluyla 55 bin 463 dergiye, 3 milyon 394 bin 292 kitaba, 2 milyonun üzerinde teze ve Time dergisinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim olanağı sunuyor. Kütüphanenin bütün bölümlerinde de kablosuz internet erişimi olanağı bulunuyor.

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi öğrencilere ödünç bilgisayar hizmeti de veriyor. Yoğun ilgi gören bu hizmet ile öğrenciler yılda bir kez olmak üzere bir ay süreyle ücretsiz olarak dizüstü bilgisayar kiralayabiliyor. Bu hizmetten engelli öğrenciler de yararlanabiliyor. Belli sayıda bilgisayar engelli öğrencilerin kullanabileceği sisteme göre düzenlenerek hizmete sunulmuş.

Merkez Kütüphane zengin kaynakları ve modern görüntüsüyle öğrencilerin ders çalışma ve ödev hazırlama dışında da keyifle vakit geçirebilecekleri bir mekân. Kütüphanenin sıcak ve samimi bir atmosferi olduğunu dile getiren öğrenciler, Kütüphaneye gelmek için bahane aradıklarını ifade ediyorlar. Öğrenciler, sadece ders çalışmak için değil, süreli yayınları takip etmek, derse kadar olan vakitlerini değerlendirmek ve arkadaşları ile bir şeyler paylaşmak için de Merkez Kütüphane’ye sıkça uğruyorlar. Tüm bunların yanı sıra Kütüphanenin Sapanca Gölü manzaralı eşsiz terası da özellikle gün batımlarında seyretmesi doyumsuz bir keyif sunuyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr