×

Gezici kütüphane köylere gidiyor-Düzce

Düzce İl Halk Kütüphanesine bağlı gezici kütüphane genellikle köy çocuklarının bulunduğu okullara giderek miniklerle bir araya geliyor ve onlara kitap sevgisini kazandırmaya çalışıyor. Geçtiğimiz dönemlerde il halk kütüphanesine bağlı olarak çalışan gezici kütüphane aracının sıklıkla ziyaretler gerçekleştirmediği gündeme gelmiş konu ile ilgili hazırlık çalışmaları yapılmıştı. İşte o araç köy köy belde belde sokak sokak gezerek miniklere ve çocuklara ulaşıyor ve onlara kitap sevgisini aşılıyor.

Okullarda kitaplar hakkında bilgiler veriliyor

Yeni sezonun açılması ile birlikte okullara gitmeye başlayan gezici kütüphane aracında binlerce kitabın yanı sıra projeksiyon aleti ile birlikte birde eğitimci gidiyor. Çocuklara birer kitap veren gezici kütüphane bunun dışında bazı okullarda da kitaplar hakkına bilgiler veriliyor eğitimler düzenleniyor.

Düzce kitabı veriliyor

Geçtiğimiz yıl Düzce’de faaliyet gösteren Divapan’ın katkıları ile hazırlanan “Merhaba Düzce” adlı çocuk kitabı da çocuklara ve minik öğrencilere hediye ediliyor. Düzce’yi daha yeni tanıyan doğdukları ve okudukları yer hakkında geniş bilgiye ulaşabilmek için kitapları okuyan bazı minikler gezici kütüphanenin gitmeden kitaplarını bitirip yetkililere vermesi ise sahiplenme duygusunu ön plana çıkartıyor.

Düzce’nin her bucağı ziyaret edilecek

Düzce İl Halk Kütüphanesi’nden konu ile ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre Gezici Kütüphane Düzce’nin her bucağına giderek okullarındaki miniklerle çocuklarla bir araya gelecek. 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda hazırlanan ziyaretlerin bir kısmının tamamlandığı küçük bir kısım kalması dolayısı ile 2014-2015 hedeflerinde yaklaşık 150 köyü ziyaret edecekleri ve kitapları onlara sevdireceklerini anlatan yetkililer, çalışmalarını da aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Kaynak: http://www.duzceninsesi.com.tr/