×

Dursunbey’de parklara mini kütüphane

Dursunbey’de İlçe Halk Kütüphanesinin projesi olan ‘Mini Kütüphane’ isimli projeyi Dursunbey Belediyesi hayata geçirmiş kitaplıklar geçtiğimiz hafta itibariyle ilçede bulunan çeşitli parklara yerleştirilmişti. Halk arasında Okuma alışkanlığını arttırmak amacı ile gerçekleştirilen bu projenin açılışı da bugün gerçekleşti. Açılışa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, İlçe Emniyet Müdürü Erol Akar, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Ahmet Karakoç , “Mini Kütüphane projemiz halkımızı kitap okumaya teşvik etmek, yaygınlaştırmak, farkındalık oluşturmak ve okuyan bir toplum haline gelmeyi amaçlamaktır. Bu projeye destek olan Dursunbey Kaymakamlığımıza, Belediyemize teşekkür ediyorum. Halkımızın bu kütüphanelerden mutlaka faydalanmasını diliyorum” dedi. Karakoç’un ardından söz alan İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı ise Bu projenin örnek bir proje olduğunu belirterek Balıkesir ve İlçelerinde de bu projeyi uygulamayı düşündüklerini belirtti. Emeği geçenlere teşekkür eden Çaltı, Okuma alışkanlığının toplum düzeyinde arttırılması için tasarlanmış bu projenin mimarlarına da teşekkür etti.

Son olarak söz alan Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Kitap okuma alışkanlığının insan hayatı için bir ışık kaynağı olduğunu, bu sebeple okuma alışkanlığının yüksek olduğu toplumların gelişmişlik seviyesinin de yüksek olduğuna vurgu yaptı. İlçe halk kütüphanesinin zaman zaman yaptığı okuma etkinliklerine katıldığını belirten Aksanyar, Bu projenin okuma alışkanlığına yönlendirmek için bir araç olduğuna vurgu yaptı. Vatandaşların bu kütüphanelerden kitap okumak için her zman kitap alabileceklerini söyleyen Aksanyar, Kitap alan vatandaşların aldıkları kitabın yanı sıra farklı kitapları da bu kütüphanelere getirmelerini istedi. Projenin bir adını da ‘Al Götür, Oku Getir’ olarak adlandıran Kaymakam Dursunbey belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve İlçe Halk Kütüphanesi yetkililerine de teşekkür etti.

Kesilen kurdelenin ardından Trafik Şube Müdürü Komiser Fatih Aladağ tarafından Yunus Emre’den Seçmeler imli kitaptan beiy okundu. Programın sonunda ise Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçaan Kütüphaneden bir kitap alarak onlarca Kitabı bu kütüphaneye kazandırdı.

Kaynak: http://www.dursunbey.bel.tr