×

Gezici Kütüphane Sinop’ta hizmete girdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yurt genelinde düzenlenen Gezici Kütüphane, Sinop’ta düzenlenen törenle hizmete girdi. Vali Yavuz Selim Köşger, Valilik binası önünde düzenlenen törende, Gezici Kütüphane’nin, Sinop’un gençlerine katkı sağlayacağını söyledi. Özellikle ilkokulda, ortaokulda, lisede okuyan, hatta üniversitede okuyanların kitap okuma noktasında hiçbir engelleri kalmadığını vurgulayan Köşger, “Biliyorsunuz, kitap okumanın tadı, lezzeti ve o bilgilerin kalıcı olmaları çok farklı. Gençlerimizi kitap okuma noktasında sizlerin aracılığıyla da uyarmak istiyorum. Daha çok kitap okuyalım. Gezici Kütüphane’nin ilimize vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise çocuklara ve gençlere ağırlıklı olarak hitap edilecek bir donanıma sahip aracın içinde televizyon, bilgisayar, internet, buzdolabı, mini fırın, dinlenme alanı bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı. Vali Köşger, Gezici Kütüphane’den “Kurumlar Sosyolojisi” adlı kitabı okumak için ödünç aldı.

Kaynak: http://www.malatyaguncel.com/