×

Küpte ne varsa dışarıya o sızacaktır-Ünye İlçe Halk Kütüphanesi

Ünye İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, okuyucu ile daha fazla ve farklı çeşitte kitapları buluşturabilmek için harekete geçtiklerini söyledi. Kocaoğlu, “Her bilgi, her fikir, kültürünüze, yapacağınız her bir yatırım aynı zamanda sizin karşılaşacağınız sorunları da kolay bir şekilde çözmenize yardım edecektir. Kendinizi rahat bir şekilde ifade etmenizi sağlayacaktır. O yüzden küpte ne varsa dışarıya o sızacaktır.” dedi.

Yaz sezonu girmeden okuyucu yoğunluğu nedeni ile yapılamamış işlerin şu anda hızlı bir şekilde yürütüldüğünü anlatan Kocaoğlu, “Kütüphanemizin var olan depoda bekleyen yaklaşık 4 bin adet kitaplarımızın bütün teknik hizmetlerini yaparak hem sisteme giriyoruz hem de temizlik işlerini bitirerek raflara yerleştiriyoruz.” diye belirtti.

Yaz sezonunun girmesiyle okuyucu yoğunluğunun da azaldığını kaydeden Kocaoğlu, Ünye İlçe Halk Kütüphanesi’nin okuyucuya bir tık kadar yakın olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Artık kütüphanemiz okuyucularımıza bir tık kadar yakın. İnternetin olduğu her yerde koha.ekutuphane.gov.tr adresine girildiği takdirde bütün kitaplara ulaşma imkânınız var. Bu kitaplara ulaşma imkânı sağlayan sistemi şuanda hızlı bir şekilde bitirmeye çalışmaya çalışıyoruz ve bu işlemler içerisinde daha da hızlı yürümesi için kitaplarımızı barkotluyoruz.”

‘ÇOCUK BÖLÜMÜ DAHA GENİŞ VE DAHA ZENGİN’

Kütüphanede var olan eski kaynakları bir taraftan temizleme bir taraftan dış yüzeylerini şeffaf kaplıklarla kaplayarak okuyucuya sunmaya hazırlandıklarını ifade eden Kocaoğlu, şu bilgileri verdi: “Çocuk bölümümüzü yeni bir şekilde donatım malzemelerle doldurduk ve 1000 adet yeni kitap girdi. Bu şekilde çocuk bölümümüz daha geniş daha zengin ve daha detaylı kaynaklarla hem okul öncesi hem okula giden çocuklarımıza hizmet verecek hale getirdik. Bol kaynak seçme imkânını onlara sunduk. Kütüphanemizde en son basılan roman, rehber kitaplar, psikoloji kitap çeşitleri şuanda kütüphanemizde mevcut. Okuyucunun hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 4 bin adet kitabın 2 bin tanesini raflara yerleştirdik. Geri kalan 2 bin adet kitabı da Ramazan ayı içinde hızlı bir şekilde hazırlayarak okuyucu ile buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bizim ve bütün dünya kütüphaneciliğinin felsefesi ‘Her okuyucunun bir kitabı vardır, her kitabın da bir okuyucusu vardır.’ Yani kütüphanemize geldiğinizde raflar arasında gezdiğiniz zaman mutlaka benim şu kitabı okumam gerekiyor diyeceğiniz bir kitap mutlaka vardır diye düşünüyoruz. Her bilgi, her fikir, kültürünüze, yapacağınız her bir yatırım aynı zamanda sizin karşılaşacağınız sorunları da kolay bir şekilde çözmenize yardım edecektir. Kendinizi rahat bir şekilde ifade etmenizi sağlayacaktır. O yüzden küpte ne varsa dışarıya o sızacaktır diyoruz. O yüzden kütüphanemize gelin kitaplar arasında bir yolculuğa çıkın diye halkımızı buraya davet ediyoruz.

Kaynak: http://www.beyazgundem.com/