×

Kütüphan-e Türkiye projesi-Beyşehir Halk Kütüphanesi

Konya Beyşehir Halk Kütüphanesi’nde görevli personele, “Kütüphan-e Türkiye” Projesi hakkında eğitim semineri verildi. Beyşehir Halk Kütüphanesi Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kütüphan-e Türkiye Projesi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelik, Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Beyşehir Halk Kütüphanesi Müdürü Kemal Yeşilyurt ve kütüphane personeli katıldı.

Seminerde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanın Kütüphan-e Türkiye Projesi’nin Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından fonlanarak destek gördüğü belirtildi.

Seminerde, “Küresel Kütüphaneler Girişi nedir?, ABD’de halk kütüphanelerinin gelişimi, kütüphan-e Türkiye Projesi, proje ortakları ve nihai etki hedefleri” ile ilgili sunumlar yapıldı.

28 ay sürecek araştırma projesinin aynı zamanda bir inovasyon projesi olduğunu ve bu süre sonunda Türkiye için bir model ve ülke planı hazırlanacağını belirten Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Çelik, şunları kaydetti:

“Türkiye’de bu iş nasıl olacak, onu vermeye çalışacağız. 5 yıllık bir yol haritasını çizeceğiz. Bu zaman zarfında amacımız; çok kısaca hasta, yaşlı, fakir, eğitim düzeyi düşük, kırsal kesimde oturan ev hanımı gibi dezavantajlı kesimlerin adaletsiz bir durumla karşılaşmamaları için, güzel hizmetlerden yararlanmaları için bir yol bulmaya çalışmaktır. Bunun yolu da kütüphanelerden geçmektedir. Diğer ülkelerdeki örnekler bize bunu göseriyor. ABD’de de Avrupa’da da böyle. Halk kütüphaneleri bu hizmet için en uygun kuruluştur.”

Kaynak: http://yurthaber.mynet.com/