×

Kütüphane önünde “eğitim” kuyruğu-Ağrı

Ağrı’da, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlanan öğrenciler, ders çalışmak için kütüphane önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sabah erken saatlerde geldikleri İl Halk Kütüphanesi önünde ders çalışmak için sıra bekleyen öğrenciler, yer kapmak için birbirleriyle yarışıyor. Evde çalışma ortamı bulamadıkları için kütüphaneye gitmeyi tercih eden öğrenciler, gün boyu girecekleri sınavlara burada hazırlanıyor.

Günde 400 öğrencinin yararlandığı kütüphanede ise ücretsiz internet ve fotokopi hizmeti veriliyor.

Öğrencilerden Erol Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi imkanları olmadığından kütüphaneye geldiğini ifade etti. Kentte çalışabilecekleri en uygun ortamın kütüphane olduğuna dikkati çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

“Kütüphane olmasaydı çalışma ortamımız hiç olmazdı. Arkadaşlarımızla buraya gelip ders çalışıyoruz. Öğrenci sayısı çok fazla olduğu için büyük kısmı geri dönüyor. Bu nedenle yer kapmak için sabah 07.00’de kalkıp geliyoruz. Burada bulunan öğrenci arkadaşlarımızın sayısı kadar öğrenci geliyor yer bulamadığından dolayı geri dönüyor. Oturacak yer sıkıntısı var. Yer çok küçük dar geliyor. Ağrı’da öğrenci kapasitesi çok yüksek. Kütüphanede üniversite sınavına, KPSS’ye hazırlanan arkadaşlarımızın çoğu maddi imkanları olmadığından dolayı buraya geliyor.”

Kütüphane yönetiminin kendilerine destek verdiğini anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

“Buradaki hocalarımızın bize yardımları dokunuyor. Mağdur olmayalım diye çocuk bölümünü dahi bize açmışlar. Bu seferde çocuklar mağdur oluyor. Bizler daha büyük kütüphane hak ediyoruz. Burada çok başarılı öğrenci var. Ağrı’da çalışacak fabrika iş sahası olmadığından hepimiz kendimizi okumaya vermişiz. Kendimden örnek vereyim biz 10 kardeşiz ve evde çalışma imkanım olmadığından kütüphaneye geliyorum. Sınavlara hazırlanan arkadaşlarımızın çoğu maddi imkanları olmadığından dolayı buraya geliyor ancak burası çok dar bize bir çare bulunsun.”

Pınar Ekelik ise kütüphanenin ders çalışma açısından çok iyi ortam olduğunu vurgulayarak, “Üniversite sınavına burada hazırlanıyorum. Kütüphaneye geldiğimizde yer sıkıntısı çekiyoruz. Sabah erkenden yer kapmak için burada bulunuyoruz. Bazen ben bile yer bulamadığımdan evime geri dönüyorum” şeklinde konuştu.

Ortamın ders çalışmalarına önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Ekelik, “Çalışma ortamımız çok iyi, sesiz, kitap ve kaynak yönünden sıkıntı yaşamıyoruz. Kütüphanenin fotokopi, ödev çıkarma ve internet gibi imkanları ücretsiz. Yetkililerden daha büyük kütüphane için ricada bulunuyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/