×

Üniversite kütüphaneleri toplantısı Diyarbakır’da yapıldı

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS)’nun kütüphane ve bilgi merkezi yöneticileri toplantısı Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde, Diyarbakır’da gerçekleştirildi.  Akademik kütüphanelerde görev yapan yöneticilerin, elektronik kaynaklar konusundaki meslek bilgisi ve tecrübesini artırmak, bilgi alış verişinde bulunmalarını sağlamak, yeni işbirliği ve ortak çalışma alanları yaratmak amacıyla yapılan ANKOS toplantısı Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde, Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı E. Murat Ateşal, ANKOS Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Çimen, ANKOS Yönetim Kurulu üyeleri ile merkez kütüphane çalışanları katıldı.

Adıyaman Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Selahaddin-i Eyyubi Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları ile kütüphane müdürleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda ANKOS’un yapısı, işleyişi ve kuruluş amacı hakkında bilgilendirme, konsorsiyum pazarlık, ANKOS kapsamına alınacak ürünlerin belirlenmesi , fiyat tespiti ve pazarlık süreci, mevcut ürünler, teklif alınması, kullanım istatistikleri ve süreci hakkındaki çalışmalar, konsorsiyum paylaşım modelleri gibi konular üzerine müzakereler yapıldı.

Toplantı sonrası, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Han, Keçi Burcu, Gazi Köşkü ve 10 gözlü köprü gibi mekanlara kısa bir şehir turu düzenlendi.

Kaynak: http://www.ilkehaberajansi.com.tr