×

UNESCO Dünya Kitap Başkenti 2016 İstanbul / Adaylık Slogan Yarışması

2001 yılından beri her yıl UNESCO tarafından bir kent, Dünya Kitap Başkenti olarak ilan edilmekte ve o yıl boyu kitap, kütüphane, yayıncılık vb. alanlarda çok çeşitli faaliyetlere 365 gün boyunca ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl Nisan ayında, İstanbul’un 2016 adaylığı için  başvuru yapılması planlanmaktadır.  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, aday kent olarak başvuracağı bu uluslararası etkinlikte bir slogan ile başvuru dosyasının tamamlanması gerekmektedir. Bu amaçla, “UNESCO Dünya Kitap Başkenti 2016 İstanbul / Adaylık Slogan Yarışması” açılmıştır. Bilgi ve Belge Yönetimi alanında çalışan herkese açık olan slogan yarışmasına, bu alanda öğrenim görmekte olan öğrenciler de katılabilecektir.

15 Şubat 2014 Cumartesi günü saat 24.00’e dek, aşağıda belirtilen bağlantı kullanılarak slogan gönderilebilir. Yarışma ile ilgili dikkat edilecek noktalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  •     Her yarışmacı tek sloganla yarışmaya katılabilir. Katılımlar bireysel yapılmalıdır.
  •     Belirtilen linkte bulunan her alan açıkça doldurulmalıdır. Bu link kullanılmadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  •     Türkçe imla kurallarına uygun, kısa, net, anlaşılır ve çarpıcı bir slogan bulunmalıdır.
  •     Slogan “kitap” ana temalı olmalı, tercihen İstanbul’un kitap başkenti olmasının nedenini yansıtacak bir içerik taşımalıdır.
  •     Seçici kurulun belirleyeceği ilk 3 slogan, sürpriz ödüllerle ödüllendirilecektir.
  •    Seçilen sloganlar kullanılmak üzere öneri olarak UNESCO Dünya Kitap Başkenti 2016 İstanbul Adaylık Komitesine sunulacaktır. Komite tarafından onaylanırsa kullanılacaktır. Komite, slogan üzerinde her tür değişikliği yapma hakkına sahiptir.

Katılım için tıklayınız

Fikir vermesi açısından daha önceki yıllara ait kullanılmış slogan örnekleri aşağıdadır:

-2014 Dünya Kitap Başkenti Port Harcourt sloganı: “Books: Windows to our World of Possibilities” “Kitaplar: Olasılıklar Dünyamızın Pencereleri”

-2013 Dünya Kitap Başkenti Bangkok sloganı: “Read for Life” “Hayat için Okuyun”

-2009 Dünya Kitap Başkenti Beyrut sloganı: “Ready for Read” “Okumak için Hazır Olun”

-2008 Dünya Kitap Başkenti Amsterdam sloganı: “Amsterdam: Open Book” “Amsterdam: Açık Kitap”

UNESCO Dünya Kitap Başkenti 2016 İstanbul Adaylık Komitesi adına
Ramazan MİNDER
İBB Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü

Ufuk MAZLUM
Koordinatör
UNESCO Dünya Kitap Başkenti İstanbul
Telefon:0212 249 95 65-249 09 45