×

Memur yoksa kütüphane de yok!

Adıyaman-Çelikhan Halk Kütüphanesi kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Çelikhan Halk Kütüphanesinde eski çalışandan birisinin tayini çıktı, bir diğeri de emekli olmaya hazırlanıyor. Memursuz kalacak kütüphanenin kapanacağı söylentileri ilçeyi ayağa kaldırdı. Memur yoksa memur atanır, vekâleten görevlendirme yapılır ama ilçenin en önemli okuma yerinin kapısına kilit vurulmaz.

Memursuz kalan Halk kütüphanesine asaleten memur ataması yapılana kadar, İlçe Milli Eğitim’den bir memurun geçici görev ile görevlendirilmesi gerektiğini kaydeden öğrenci velileri, kütüphanenin kapatılmasının öğrenciler için büyük kayıp olacağını belirttiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çok sayıda çalışan olduğunu ifade eden öğrenci velileri, geçici görevlendirme yapılabileceğini söylediler.

Daha önce böyle bir sıkıntı olduğunu ve Çelikhan’ın merhum Belediye Başkanı Mustafa Şahin’in özveride bulunarak kütüphanenin kapatılmaması için Çelikhan Belediyesinden Sabri Akhan’ın görevlendirerek yıllarca Kütüphanenin açık kaldığını ifade eden vatandaşlar kütüphanenin kapatılmaması için her şeyi yapılmasını istediler.

Kaynak: http://gazeteadiyaman.com

Geçici görevlendirmelerle sorun çözülmemelidir/çözülemez de; kütüphaneye bir veya birkaç mesleki eğitim almış kütüphanecilerin atanması ile sorun çözülmelidir.