×

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2013 yılı kütüphane kullanım istatistiği

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre Üniversite Kütüphanesinden 2013 yılında 16 bin 733 kitap ödünç alındı. KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk sırada. En fazla kitap alan akademik birim 5 bin 353 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oldu. Fakültenin akademik birimleri arasında en fazla kitap alan bölümün ise 2 bin 217 kitap ile Kamu Yönetimi Bölümü olduğu belirlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini Edebiyat Fakültesi 4 bin 740 kitap ve Ermenek Meslek Yüksekokulu bin 103 kitap ile izledi.

KMÜ Kütüphanesine en çok üye kazandıran birim ise bin 275 üye ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oldu. Bu fakülteyi 795 üyelik ile Edebiyat Fakültesi izledi. Ermenek Meslek Yüksekokulu ise 374 üye ile üçüncü sırada yer aldı. Öğrenciler 14 bin 781 kitap okudu KMÜ öğrencileri 14 bin 781 kitap okurken akademik personel bin 63, idari personel ise 889 kitap okudu.

Akademik personel arasında ödünç kitap alma durumu değerlendirildiğinde, 307 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanları ilk sırada yer aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini Edebiyat Fakültesi 298 ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi 156 kitap ile takip etti. Bölüm bazında ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 171 kitap ile ilk sırada yer aldı. Kamu Yönetimi Bölümü 153 kitap ile ikinci ve İşletme Bölümü 89 kitap ile üçüncü sırayı aldı.

2013 yılı verilerine göre akademik personel arasında 68 kitap okuyarak zirvede yer alan isim, İİBF Kamu Yönetimi Bölümünden Araştırma Görevlisi Özgür Bayraktar oldu. Bayraktar’ı 67 kitap ile KMÜ Rektör Yardımcısı ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş ve 47 kitap ile Edebiyat Fakültesinden Araştırma Görevlisi Mert Öksüz izledi.

İdari personel arasında en çok kitap okuyan 29 kitap ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminden Aydan Öztaş Yücel oldu. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Seyit Yıldırım 23 kitap ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Oğuzhan Hop 20 kitap ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar.

Öğrenciler arasında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Esra Bozgüney, 53 kitap ile birincilik ipini göğüsledi. Edebiyat Fakültesi öğrencisi Şükran Tırık, 51 kitap ödünç alarak ikinciliğe yerleşti. Üçüncü ise 41 kitap alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Özlem Torun oldu.

KMÜ’de en çok okunan kitaplar

KMÜ kütüphanesinden en çok ödünç alınan ilk üç kitap Suzanne Collins’in ’’Açlık Oyunları’’, Canan Tan’ın “En Son Yürekler Ölür” ve Elif Şafak’ın “Aşk” adlı kitabı oldu. Bir günde 234 ödünç kitap sayısına ulaşılarak rekora imza atıldı. KMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının yaptığı açıklamada 26 Şubat 2013 günü 234 kitap ve 17 Eylül 2013 tarihinde 233 kitap ödünç alınarak bir günde alınan en fazla kitap sayısına ulaşıldı ve bu sayılarla bir rekora imza atıldı.

Kaynak: http://www.e-karaman.com