×

!!! Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programları!!!

Sermaye Piyasası Kurulu 30 Aralık 2013 son başvuru tarihli personel alımında büyük bir hata yapmaktadır ve bu hatanın acilen düzeltilmesi gerekmektedir. Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 9. derece kadrolu 1 adet “Arşivci“, 1 adet “Kütüphaneci” unvanları ile personel alımı yapmaktadır; fakat başvuruda bulunan bazı meslektaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamakta ve başvuruları kabul edilmemektedir. Bir kütüphaneci kadrosuna bir bby mezunu kabul edilmezse kim kabul edilecektir?

Aşağıda ilanda verilen unvanlara dair özel şartlar bölümleri (a ve b) bulunmaktadır. Arşivci unvanı için aranan öğrenim şartlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı; fakat Kütüphaneci unvanı için aranan “Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programları” şartından dolayı birkaç BBY mezunu meslektaşlarımızın sorun yaşadığı bbyhaber’e iletilmiştir. BBY mezunu bir kişi veya kişilere; “bu kadroya (kütüphaneci) başvuramayacığı; çünkü aranan şartlara uygun bölümden mezun olmadığı, Kütüphaneci kadrosuna sadece “Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programları”ndan mezun olunacağı ???” gibi ibareler ilgili kurum yetkilileri tarafından belirtilmiş ve başvuruları kabul edilmemiştir.

Böyle bir bölümün olmadığı bbyhaber tarafından 23 Haziran 2013 tarihli haberde detaylı bir açıklama ile meslektaşlarımıza duyurulmuş ve TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL ve beraberindekiler bu durumu ilgili kurumlar ile irtibata geçerek KPSS kılavuzlarından kaldırtmışlardı; fakat görülüyor ki özel alımlar ile ilana çıkan kurumlar bu bölümü ilan şartlarına koymaktadırlar.

Bu uygulamaya acilen son verilmesi ve başvuru yapan meslaktaşlarımızın kapıdan geri döndürülmemesi için konuyla ilgili meslek örgütlerimizin tekrar devreye girmesi gerekmektedir. Aksi halde bu gibi ilanlar ile meslektaşlarımız kaşılaşacak ve bize ait kadrolar boş kalacak veya bu gibi (TORPİL???) alımlar ile yeri doldurulacaktır. Tüm ilgililere duyurulur.

İlanda yer alan özel şartlar (ilan için tıklayabilirsiniz):

a) 1 adet Arşivci kadrosu için; üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik lisans programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak ve 2012 KPSS Lisans Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1′den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır),

b) 1 adet Kütüphaneci kadrosu için; üniversitelerin Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarından veya bunlara denk olduğu yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokulların bahsi geçen programlarından mezun olmak ve 2012 KPSS Lisans Sınavında KPSSP3 puan türünden en az 75 ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 5 kişi içerisinde bulunmak (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 5 inci sıradaki aday sayısının 1′den fazla olması halinde bu adayların tümü sınava çağrılacaktır,