×

Okul Gibi Kütüphane:Turabibaba Kütüphanesi

Binlerce kitabın yer aldığı ve öğrencilerin uğrak yeri olan kütüphanede 18 farklı alanda kurslar da veriliyor. Beyoğlu Belediyesi’ne ait Turabibaba Kütüphanesi, alışılmış kütüphane formunun dışına çıkıyor. Kasımpaşa’da eski Turabibaba Tekkesi’nin restore edilmesinin ardından açılan kütüphanede çocukların sosyal ve kişisel yönlerini geliştirmek adına ücretsiz olarak eğitici kurslar veriliyor. 5 – 15 yaş arası tüm çocuklara 18 farklı branşta eğitim veren Turabibaba Kütüphanesi, mental aritmetik, tiyatro, yazarlık atölyeleri ve diksiyon gibi kişisel gelişim dallarında da eğitim veriyor.Öğrenci velileri memnun

Turabibaba Kütüphanesi’ndeki kurslardan çok memnun olduklarını dile getiren öğrenci velileri, özellikle mental aritmetik kurslarının çok faydasını gördüklerine ifade ediyor. Çocuklarının bilgisayar başında vakit öldürmek yerine böyle faydalı kurslara devam etmesini istediklerini de söyleyen veliler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ediyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da öğrencilerin kursa gösterdiği ilgiden memnun. Çocuklara yönelik eğitimlerin sıklaştırılacağını ve sayılarının artacağını belirten Demircan, çocukların sosyal ve kişisel yönlerini geliştirmek adına bu tarz uygulamalara daha fazla ihtiyacın olduğunu ifade ediyor.

Yetişkinlerde unutulmadı

7’den 70’e herkese eğitim imkanı sunan Turabibaba Kütüphanesi, yetişkinler için de Osmanlıca dil kursları açarak hizmet vermeye başladı. Eski yazıyı öğrenmek isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği kursta, genç – yaşlı çok sayıda kişi kayıt yaptırdı. İngilizce, ebru, tiyatro, diksiyon, karikatür, koro, resim, yazarlık atölyesi, satranç gibi kurslar yoğun ilgi görüyor.

Kaynak: http://www.haberler.com/

1 yorum

comments user
sblnt2401

🙂 Turabi baba halk kütüphanesi mi kütüphane çalışanlarının doğru dürüst ücretlerinin ödenmediği aylarca insanların çok düşük maaşlarını alabilmek için yalvardığı turabi baba halk kütüphanesi.

Arkadaşlar sakın bu kütüphane ilana falan çıkarda kütüphaneci falan ararsa kimseye tavsiye etmeyin iyilik değil kötülük etmiş olursunuz. Belediye başkanın Beyoğlu belleği salonun da sorumlu kadına ”burası benim için siyasi yatırım ona göre davranın” diye hakaret ettiğini duyanların olduğu turabi baba halk kütüphanesidir.