×

Kulübeden Kütüphaneye Uzanan Eller

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 2.sınıf öğrencilerinin özverili çalışmalarıyla kurulan kitapevi, topladığı ilk kitapları Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Epsemce Köyü’ne kütüphane kurmak amacıyla yolladı. Küçük bir kitapevinden Türkiye’de kitaba ihtiyaç duyulan her yere yardım eli uzatılıyor. Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve Hendek ilçe halkının ortaklaşa çalışmalarıyla, her çeşit kitap ve dergiyle, faaliyet gösteren kitapevi 7′den 70′e her yaş grubuna hitap ediyor.

Projenin ilk adımını atan SAÜ Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Oğuz Uz ve Cengiz Yıldırım, Erzurum’un Pasinler ilçesinde bağlı bir köy okulu olan Epsemce Ortaokulu’ndaki idealist köy öğretmenin yardım çağrısına kayıtsız kalamamış ve bu köyde bir kütüphane kurmak için harekete geçmiş.

İlk olarak Türkçe Öğretmenliği bölümüne, daha sonra da Hendek Eğitim Fakültesi’ne durumu haber veren öğrenciler Hendek Belediyesi’ne ait olan Kitabevi’nin bakımını üstlenerek durumu Hendek halkına da iletmişler. Başta öğrencilerin ve Hendek halkının kitabevine yaptığı kitap yardımlarıyla toplanan kitaplardan oluşan dokuz koli kitabı, 30 Ekim 2013 tarihinde Epsemce Ortaokuluna yollamışlar. Açılan ilk kütüphanenin yenilerini açma isteklerini artırdığını söyleyen Uz ve Yıldırım; “ Daha çok okula yardım edebilmek için hayırsever vatandaşların ve üniversitemiz öğrencilerinin, kitabevimize kitap bağışı yapmalarını bekliyoruz.

Herkesin evinde işine yaramadığını düşündüğü bir kitap ya da dergi muhakkak vardır. Bu bağışlar köy okullarında güç şartlarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin eğitimleri için faydalı olabilir. Geleceğimiz için umut olabilir” diyerek çalışmalarına başladıkları günkü hevesle devam edeceklerini dile getirdiler.

Kaynak:http://www.abbasguclu.com.tr