×

Tadilat nedeniyle kapalıyız!!!-Düzce İl Halk Kütüphanesi

Düzce İl Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın örnek kütüphaneler projesi arasında yer aldı. Ancak İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan tadilatın Türkiye’de başka bir örneği daha yoktur. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’de 10 ilde kütüphaneleri yenileme ve daha çok ilgi çekmesi için yeni proje çalışması başlattı. Bu kapsamda bakanlığın “ Örnek Kütüphaneler Projesi “ adını verdiği çalışma kapsamında Düzce İl Halk Kütüphanesi’nde de tadilat çalışmaları başladı.

Yapılalı 10 sene olmadı

Düzce eski Valisi Halil Nimetoğlu’nun isteği üzerine Düzce Valiliği arkasında yapılan kütüphane binası yapılmasının üzerinden henüz uzun süre geçmemesine rağmen yenileniyor. Yeni binanın özellikle görme engelliler ve çocuklar için düzenlenmesi daha önceden düşünülmemiş olması ise kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

Tadilat nedeni ile kütüphaneden yararlanılamıyor

Tadilat nedeni ile son 10 gündür İl Halk Kütüphanesi’nde hizmet verilemiyor. Vatandaşlar araştırma yapmak için aradıkları kitapları bulamıyorlar. Özellikle doktora ve yüksek lisans yapan kişilerin kaynak aradıkları kütüphanede yapılan zamansız ve anlamsız tadilat, bu çevreyi mağdur ediyor.

Gezici kütüphane çalışmıyor

Düzce İl Halk Kütüphanesi bünyesinde hizmet veren ve kütüphane bahçesine aylardır hareketsiz duran gezici halk kütüphanesi de çalışmıyor. Personel eksikliği nedeni ile çalışmayan gezici kütüphane aracı adeta kaderine terk edilmiş durumda. Normal şartlarda kütüphaneye ulaşamayan öğrenci ve vatandaşlara hizmet götürmek için tasarlanan gezici kütüphane aracının bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Kaynak: http://www.duzceyerelhaber.com