×

İzmir’de 3 Kütüphane Yenilendi

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ildeki 3 kütüphanenin yenilendiğini belirterek, “Kentteki birçok kütüphaneyi yenileyip okuyucuların hizmetine sunma çalışmalarımız var” dedi. Ediz, düzenlediği basın toplantısında, 38 kütüphanenin bulunduğu İzmir’de 2012 yılını kütüphanelerin iyileştirilmesi için kullandıklarını belirtti. Kütüphanelerin tamir, onarım, bakım ve yeni düzenlemeleri için 1 milyon 500 bin lira harcama yaptıklarını dile getiren Ediz, Bayındır, Bornova, Çeşme, Ödemiş, Bergama ve Tire’de halk kütüphanelerindeki çalışmaları anlattı.

Ediz, şöyle konuştu:

“Tire Kütüphanesi, çok aydınlık, rahat ve şeffaf yeni bir kütüphane haline getirildi. Bayındır’daki kütüphanede yetersizdi ve çalışmalar sonucu 4 odalı yeni restore edilen bir mekan oluşturuldu. Bu kütüphanenin bütün malzemeleri yeni temin edildi. Çocuklarımızın rahatça kullanacakları bir alan haline getirdik. Ödemiş’te kültür merkezi olarak tahsis edilen yerin malzemeleri yeniden tahsis edildi. Bu kütüphaneyi 2013 eğitim dönemine hazır hale getirdik. Bornova’daki kütüphanede tüm bakım yapılarak yeni bir kütüphane oluşturuldu. Çeşme’de aynı şekilde. Bu sene Bayındır, Bornova, Çeşme, Ödemiş ve Tire kütüphanelerini çocukların rahatça vakit geçirebileceği yerler haline getirdik. İzmir’de birçok kütüphaneyi yenileyip okuyucuların hizmetine sunma gibi çalışmalarımız var.”

Kentteki 38 kütüphanede 125 kadrolu çalışanın olduğunu, bu sayıyı 145’e çıkardıklarını kaydeden Ediz, Karşıyaka ve Torbalı kütüphanelerinin bakım, tadilat ve onarım işlemlerinin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: http://www.haber35.com.tr