×

Kütüphane Açılışı Yapan Vali Ciddiye Alınmamaktan Yakındı-Giresun

Giresun Cumhuriyet Ortaokulu’nda yıllar önce eğitim almış olan Merhume Emine Durukan Bulutay adına eşi Prof. Dr.Tuncer Bulutay tarafından yaptırılan “Emine Durukan Bulutay Modern Kütüphane” açılışı bugün yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Okul Müdürü Ahmet Hamdi Kara ve kütüphane’yi yaptıran Prof. Dr. Tuncer Bulutay’ın yaptıkları açılış konuşmalarında kitap ve Kütüphane’nin önemine vurgu yapıldı.

Son olarak konuşma yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, kitap ve kütüphane ile ilgili pek çok şey söylendiğini ifade ederek “Ama maalesef anlaşılan o ki bu çokta ciddiye alınmıyor. O yüzden ben çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Kütüphanenin açılışında emeği geçenleri kutluyorum. Kütüphaneyi okulumuza sağlayan hocamıza teşekkür ederken, merhume eşini rahmet ve saygıyla anarak ruhu şad olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan ve Milli Eğitim Müdürü Akkurt kütüphanenin yapımını sağlayan Prof. Dr.Tuncer Bulutay’a plaket takdim ettikten sonra beraber ‘Emine Durukan Bulutay Modern Kütüphane’nin açılışı yaptılar.

Açılışın ardından Vali Karahan kütüphaneyi gezerek öğrencilerin okuduğu kitapları inceledi.

Kaynak:http://www.haberler.com