×

Halk kütüphanesi polis karakolu!

Van’da meydana gelen depremlerden sonra emniyet binasına hasarlı raporu verilince, polisler geçici olarak Muradiye Halk Kütüphanesi’ne yerleştirildi. Halk Kütüphanesi ise konteynere taşınırken, aradan geçen 2 yıla rağmen polis karakoluna çevrilen kütüphane boşaltılmadı. Duruma tepki gösteren Doğan Başak adlı yurttaş, “Bu yapılanlar hükümetin eğitime ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. 100’lerce gencimiz bu kütüphaneden yararlanıyordu” dedi.

Van’ın Muradiye ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonra hasarlı olan hiçbir kamu binasının yıkımı yapılmazken, hasarlı olan emniyet binası için ise yıkım kararı verildi. Yıkım kararının ardından emniyet binasında çalışan polisler, geçici olarak Muradiye Halk Kütüphanesi’nin binasına yerleştirildi. Polislerin gelmesi ile birlikte kütüphane ise konteynere yerleştirildi. Depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen kısıtlı imkanlar ile kütüphane konteyner da hizmet vermeye çalışırken, kütüphanede ise polisler kalmaya devam ediyor. Muradiye’de bir zamanlar öğrencilerin ders çalıştığı, halkın kitap okuduğu kütüphane artık polis karakolu olarak kullanılıyor. İlçede bulunan çok sayıda okulun kütüphanesi olmadığı için öğrencilerin kitap temin edebildikleri tek yer olan Muradiye Halk Kütüphanesi’nin polis karakolu olarak kullanılması ilçede en çok öğrencileri mağdur ediyor.

‘Batıya elektrik, yol, doğuya karakol’

Kütüphanenin kapatılmasına tepki gösteren Doğan Başak adlı yurttaş, “Hükümet batı illerine ‘elektrik, yol; doğuya jandarma karakol’ politikası ile bu ülkeyi yönetiyor. Bu yapılanlar hükümetin eğitime ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. 100’lerce gencimiz bu kütüphaneden yararlanıyor. Unutulmamalıdır ki, yaptıkları bu uygulama oraya gelen gençlerin geleceğinden daha önemli olamaz. Yarın bu nedenden dolayı sınavı kazanamayan gençlerin kaybını kim ödeyecek. Okuyan, araştıran bu gençlere destek sunulmalıdır. Kütüphanedeki bu işgalci güç çıkarılarak, tekrar gençlerin hizmetine sunulmalıdır” dedi.

Kaynak: http://www.haberfx.net