×

Karşıyaka Belediyesi’nde Dijital Devrim

Karşıyaka’nın belleği dijital ortama taşınıyor. Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, teknolojinin tüm olanaklarının kullanıldığı, modern bir arşiv binası yaptı. 3 milyon liraya mal olan bina ile Karşıyaka’nın 100 yılı aşkın tarihini kapsayacak arşivi elektronik ortamda korumaya alınmış olacak. Karşıyaka Belediyesi’nin geçmişini geleceğe taşıyacağı Arşiv Binası, Latife Hanım Mahallesi’ndeki Şantiye Alanı’nda bulunuyor.

1125 metrekare kapalı alana sahip, 3 katlı binada, kuruluşundan bugüne Karşıyaka Belediyesi’nin tüm resmi evrakları arşivlenecek. Klasik dosya sisteminin yanı sıra, evraklara dijital ortamda da ulaşılabilecek.Karşıyaka Belediyesi’nin resmi evraklarını yanı sıra, kentin belediye oluşundan bugüne uzanan bir asırdan fazla tarihinin belgeleri de, modern Arşiv Binası’nda yer alacak. Türkiye’de bir belediye tarafından yaptırılan ilk dijital arşiv binası 2014 yılından itibaren vatandaşların da kullanımına açılacak. Böylelikle, vatandaşlar belediye işlemleriyle ilgili kendilerini ilgilendiren resmi evraklara elektronik ortamda ulaşma kolaylığını yakalarken, ekspertizler için de dosya inceleyebilecekleri özel odalar olacak.

İnşaatı Ekim 2012’de başlayan Arşiv Binası, 10 ayda tamamlanırken, belediyenin ilgili birimlerinin arşivlerinin büyük bir bölümü de dijital ortama aktarıldı.Karşıyaka Belediyesi’ne kurumsal bir kimlik kazandırılması noktasında son evreyi de hayata geçirme aşamasına geldiklerini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hali hazırda, Müdürlüklerimiz kendi birimleriyle ilgili arşivlerini kendileri tutuyordu. Bu sistemin çağa uygun hale getirilerek, hem daha iyi korunmasını, hem de gerektiğinde rahatlıkla bulunmasını sağlayacağız. Arşiv binası içinde müdürlüklerimizin ihtiyacına göre bölümler yaptık. Daha kontrollü ve daha güvenli bir sistem oluşturuyoruz” dedi.

Kaynak: http://www.karsiyaka.bel.tr/