×

DPB, 2013/1 KPSS kadrolarını yayımladı

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde bu Yönetmelikte (B) Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilmesini müteakip, bu kadro ve pozisyonlar Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve bu Başkanlıkça da KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.

Unvan Sınıf Kadro Sayısı
Arşiv Memuru Genel İdare Hizmetleri (GİH) 30
Kütüphaneci Teknik Hizmetler (TH) 100

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmaktadır. Yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca adaylara ve bu Başkanlığa ait internet adresinde kamuoyuna duyurulmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların, yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları yapılmaktadır.

Bu çerçevede;

Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen (Milli Eğitim Bakanlığına ait Öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan) toplam (18.846) kadro ve pozisyona 24 Haziran-3Temmuz 2013 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemi yapılacaktır

2013 KPSS Takvimi

Başvuru Tarihi

Sınav Tarihi

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik

6 Mayıs – 15 Mayıs 2013

06-07 Temmuz 2013

Öğretmenlik Alan Testi

6 Mayıs – 15 Mayıs 2013

14 Temmuz 2013

2013 KPSS Yerleştirme Takvimi

DPB tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme taleplerinin toplanması

ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması

KPSS 1. Yerleştirme

04 Mart – 24 Mayıs 2013

24 Haziran – 03 Temmuz 2013

KPSS 2. Yerleştirme

12 Ağustos – 04 Ekim 2013

18 Kasım – 27 Kasım 2013

22 yorum

comments user
osmn

benim puanım 68.158 falan ben geleceğini düşünüyorum

comments user
sblnt

Merhabalar arkadaşlar. Tercih listesine hızlıca baktığımda 159 adet 4099 koduna ayrılmış kadro buldum. Kültür ve turizm bakanlığı 14 adet kütüphaneci 30 adet arşiv geri kalanda kütüphaneci ve diğer memurluklardan bize ayrılmış hayırlısı olması dileğiyle. Tercih yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Kasım ayına bu kadar kadro ayrılmayacağı aşikar ama önümüzdeki 2014 haziran ayında yine böyle bolca kadro olur inşallah.

comments user
c

Çok doğru söylüyosunn mustafa yerleşenler bi haber etse soru işaretleri bi nebze gidecek

comments user
mustafa

Birde arşiv uzmanı falan gibi alımlarda yani özel alım yapan kurumlara yerleşen arkadaşlarımız var bunlarında sayısı önemli aslında ama bunu da kimse bilmiyor kaç kişi yerleşti sınavdan sonra?

comments user
derya

İşte kaç kişi tercih yapacak , kaç kişi sırf kendini denemek için girdi sınava
bunları bilsek..insan umutlanamıyor ki hal böyle olunca..

comments user
BBY Haber

Değerli Arkadaşlar,

Henüz mezun olma durumu netleşmeyen bazı arkadaşlardan sorular almaktayım ve herbir soruya aşağıdaki cevabı belirtiyorum ve buradan da tekrar etmekte yarar görüyorum, lütfen dikkate alınız:

” Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye İnternet’le gönderildiği son gün itibariyle,sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur.Tercihlerin İnternet’le ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. (Madde:2 http://www.bbyhaber.com/bby/wp-content/uploads/dosyalar/kpss/2012/kpss2012-2-tercihkilavuz.pdf) ”

Madde çok nettir; evet yapabilirsiniz fakat; diyor ki “…tercihlerin İnternet’le ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır.” yani tercih döneminde (24 Haziran – 03 Temmuz 2013) sizin tam anlamıyla mezun olmanız şarttır.

Size şunu söyleyebilirim; “…tercihlerin İnternet’le ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların” diyor; siz mezun durumda olacağınıza güveniyorsanız tercih yapabilirsiniz; eğer ki sınav sonuçlarınızda bir aksilik olup mezun olamama gibi bir durum yaşanırsa işte o zaman yaptığınız/yapacağınız tercihler boşa gidecektir, durum budur.” ve Fırat Bey ve bazı arkadaşların da değindiği gibi, mezun olamayan kişiler önümüzdeki Kasım atamalarında tercih haklarınızı elde etmiş olacaksınız. Buradan şimdiden herkese bol şans ve başarılar dilerim.

comments user
Barış

Arşiv Memuru GİH 30 + Kütüphaneci TH 100, bunlar bizim.
Eski yılların atamalarına bakacak olursak şu ünvanlardan da bize kadrolar çıkıyor:

Anbar memuru GİH 37
Anbar memuru KİT 19
Bilgisayar işletmeni GİH 1526
Bilgisayar işletmeni KİT 7
Enformasyon memuru GİH 51
VHKİ GİH 1139

Totalde 150 kadroya sahip olsak, 150 kişi daha listeden eksilecek demektir. 46 da ilk tercihlerde gitmişti, totalde etti 196. Kasım atamalarında ve son tercihlerde de toplam 200 kişi alınsa toplamda yuvarlak hesap 400 kişi atanmış olur. Listeye bakarsak 400. arkadaşın puanı 68’lik dilimde kalıyor. Ben puanların bu eşikten aşağı inebileceğini zor görüyorum. Geçmiş yıllarda düşüyordu fakat bu seneki puanlarda dilimlerde çok yığılma var. Nacizane tespitim, umarım herkes düşlediği yere atanır.

comments user
bhd

arkadaşlar 51 tane enformasyon memuru da alıyorlar ve bilgisayar işletmenliği için de bayağı alım var 130`dan fazla olacağı garanti ve herkesin tercih kriterleri var, 2011/1 atamasını bu yıl ile karşılaştırırsak bence 65ler düşmesi beklenilebilir. zaten dikkat ederseniz 2011/1`de sadece 41 kütüphaneci ve 50 tane arşiv memuru alınmış.

comments user
Fırat

Hacettepe Üniversitesi’nde bütünlemeye kalanlar ile ilgili soran arkadaş aynen öyle Kasım ayına kalıyoruz.

“3 Temmuzda mezun durumda olmayanlar tercih yapamaz

Buna göre aşağıdaki adaylar 2013/1 alımlarında tercih yapamaz:

1- Sınava girdiği öğrenim düzeyinden mezun durumda olmayanlar tercih yapamaz. Örneğin, lise düzeyinden giren bir aday okul bitmeden tercih yapamaz. lisans ve önlisans mezunları için de aynısı geçerli.

2- Bütünleme sınavlarına kalanlar tercih yapamaz. Bazı üniversitelerin bütünleme sınavları ile beraber aday mezuniyet tarihi 3 temmuz sonrasına sarkmaktadır ve bu adayların tercih yapması mümkün değildir.

3- Yaz stajı olanlar tercih yapamaz. Hemşirelik gibi okul bitiminde staj yapan ve diplomasını geç alan bölümlerden mezun olanlar 2013/1 alımlarında tercih yapamaz.

Bakaya kalanlar tercih yapamaz

Devlet Personel Başkanlığının resmi websitesinde yer alan bilgiye göre bakaya durumunda olanlar KPSS yerleştirmelerinde tercih yapamazlar.”

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/383150/

comments user
mustafa

bence 71 lerde falan kalır diye düşünüyorum arkadaşlarım 71le 280li sıralamalarda çünkü bence durduk yere şimdi ümitlenmektense arşiv ve kütüphane harici ne kadar alım olur onu bi görmek lazım

comments user
mustafa

çünkü 65 alanların sıralamaları 500 lerin üstünde zaten geçen atamalarda 40 küsür kişi yerleşti nasıl düşşün o kadar

comments user
derya

mustafa sizce kaça düşer?

comments user
derya

bülent arkadaşım teşekkür ederim..inşallah dediğin gibi olur cevap yazdığın için sağol..

comments user
mustafa

65 çok zor 150 kişide kalırsa ancak 65lere kasımda düşerse düşer diye düşünüyorum ben

comments user
öznur

hacettepe üni. 4. sınıf öğrensiyim.Tercih yapmayı düşünüyordum alımlar da fena değil fakat olurda herhangi bır dersten kalırsak bütünlemeye girmemiz gerekiyor.Bütünlemler ise hacettepe de 7 temmuzda bitiyor.Yasaya göre en son 3 temmuzda mezun olmmuş olmamız gerekiyormuş.Tercih yapmış olsak bile atamamızın gerceklesmeycegı soylenıyor.Bu durumda biz atanamıyor ve kasım ataamsına mı kalıyorz?(bu konuda bırcok arkadasımız haber beklıyor)

comments user
sblnt

Derya puanların 65 hatta dahada altına ineceğini bekleyebiliriz. Nedenine gelince bizden bazı memurluklarda 4099 yanı sıra diğer nitelik kodları da istenebiliyor ve buna bağlı olarak puanlar beklenenden daha fazla düşebiliyor. Ayrıca hakkari, şırnak, tunceli vb. illere atamalarda puanlar düşebilmekte. Bunlara ilaveten benim gibi atanmış olup yada şuan kamuyu düşünmeyen 75 ve üzeri puanlı arkadaşlarımız tercih yapmayacak bu atamalarda. Tüm bunları düşününce puanlar 65 civarına inecektir merak etme.

comments user
Mert

arkadaşlar ben DPB’de bulamadım böyle bişey kesin mi kaynak??

comments user
derya

Arkadaşlar puanlar 65 lere düşecek yazmışsınız ya neye dayanarak öyle yazdınız? benim puanım 69 önümde 353 kişi var o yüzden anlamadım … cevap yazarsanız sevinirim çünkü hiç bilgim yok bu konuda umutlanıyım iyibir şeyler söyleyin de nolur:(

comments user
sblnt

Merhabalar sevgili meslektaşlarım. Daha önce sizlerle paylaştığım gibi iyi bir kütüphaneci kadrosu ile karşılaştık çok şükür. Kültür bakanlığı ve diğer kurumların kütüphaneci kadro istekleri 100 adet :). Tapu yine az alım yaptı malesef. Diğer kurumlarında 4099 isteklerine bağlı olarak 150 civarı bir alım bizi bekliyor. Buda puanların 65 lere rahat inmesi demektir. Aramıza şimdiden katılacak meslektaşlarımıza hoşgeldiniz demek istiyorum. İnşallah kasım ayında da iyi bir alım olur. Gerçi kasım ayları hep alımın en az olduğu dönemler olarak karşımıza çıktı. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin arkadaşlar.

comments user
i

enformasyon memuru alınacak 51 kişi bizim bölüm tercih edemiyor mu orayı ?

comments user
galiba atanıcam :)

sayı gayet iyi diğer memurluklarda eklenince en az 150 yı bulur ve puanlar 70 altı olur. 14 tane kütüphaneci alınacak yazan arkadaşa da cevap olsun! net bilgi almadan herkesin moralini bozdu. hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar :))))

comments user
acılar birden biter mi?

puanlar 65 e rahat düşer