×

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alım İlanı-Son Başvuru Tarihi-15.07.2013

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 41 uzman, 81 büro personeli, 1 arşiv, 18 tapu arşiv uzmanı, 24 harita mühendisi, 13 kadastro teknisyeni, 4 programcı, 1 mimar, 1 uçak kontrol ve bakım makinisti ve 5 bilgisayar mühendisi olmak üzere toplam 189 sözleşmeli personel alacak. Lisans mezunları için 2012 yılı KPSSP3 (B) puan türü, Önlisans mezunları için 2012 yılı KPSSP93 (B) puan türü ve Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi mezunları için 2012 yılı KPSSP94 (B) puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Tapu Arşiv Uzmanı (Merkez ve Taşra):

Yüksek okulların kütüphanecilik veya arşiv ile ilgili bölümlerinden (Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programından) mezun olmak veya programında Osmanlı Paleografyası derslerine yer veren Yüksekokul mezunu olmak (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası dersi gördüğünü gösterir Transkript istenecektir).

Arşiv Uzmanı (Merkez):

Programında Osmanlı Paleografyası derslerine yer veren (Bilgi ve Belge Yönetimi, Dökümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programından) 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası dersi gördüğünü gösterir Transkript istenecektir).

Başvuru Şekli ve Yeri :

1.    Başvurular Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinden (*) herhangi birine yalnız bir unvan için, 08-15 TEMMUZ 2013  tarihleri mesai bitimine (saat:17:00) kadar www.tkgm.gov.tr adresinden temin edilerek doldurulacak olan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” ve bu formda belirtilen belgeler ibraz edilmek suretiyle şahsen yapılacaktır. (Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.)
2.    Birden fazla Bölge Müdürlüğüne ve/veya birden fazla unvan için başvuru yapıldığı takdirde başvuruların tamamı geçersiz sayılacak bu durumdaki aday atanmış olsa dahi ataması iptal edilecektir.
3.    Değerlendirmeler ve atamalar Genel Müdürlükçe yapılacağından, adaylar 22 Bölge Müdürlüğünden birine başvuru yapabilecektir.
(*) Başvuru Yapılabilecek Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri : Ankara-İstanbul-İzmir-Bursa-Konya-Antalya-Diyarbakır-Erzurum-Trabzon-Samsun-Kayseri-Hatay-Gaziantep-Edirne-Van-Elazığ-Eskişehir-Denizli-Kastamonu-Sivas-Şanlıurfa-Yozgat (Bölge Müdürlükleri adres ve iletişim bilgileri www.tkgm.gov.tr adresinde mevcuttur.)
Daha fazla bilgi ve belge için tıklayınız

EKLER:

Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Sözleşmeli Personel Başvuru Talep Formu

Sözleşmeli Personel Boş Kadro Listesi

10 yorum

comments user
abcd

Şu Tapu kadar seviyesi düşük bir kurum yoktur bu ülkede hiç adaleti olmaz seni iki dakikada satar memurunu ”uzun kulaklı” yerine koyar hiç saygı göstermez bu kurumu tercih edip te rezil olmasın kimse hiç önermem

comments user
ali

http://kultursanatsen.org.tr/index.php/component/k2/itemlist/tag/2013.html

Kütüphanecilerle ilgili maddeler
Madde 1:Emekli maaşının da ki ücret kaybının önlenmesine yönelik.
Madde 3:Ek gösterge cetvellerine Kütüphaneciliğin işlenmesi
Madde 5:1 derece verilmesi
madde 6:Müdürlerin Teknik Müdür olmalarının sağlanması
Madde 7: C bendi ile ilgi..
Madde 9:Ek ödeme oranlarının arttırılması

Yusuf SAĞLAM
KÜLTÜR SANAT-SEN GENEL MERKEZİ
Madde 14: İş riski zammı verilmesi
Madde 15:Fazla Mesai verilmesi
Madde 16:Mali sorumluluk zammı

comments user
ali

Arkadaşlar;

Aşağıdaki adrese girip toplu sözleşme taleplerimizi Kültür Sanat-SEN’e ulaştıralım…

http://kultursanatsen.org.tr/form/view.php?id=12899

TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZ:

1- Yan Ödeme Kararnamesinin (Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tanzimatlara İlişkin Kararname) eki I.sayılı cetvelin B-Teknik Hizmetler Bölümünün 3.sırasında yer alan unvanlar arasına sırasıyla Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog ifadelerinin yer alması.

2- I.sayılı cetvelde H-Kurumsal bölüm başlıklı metinlerin tümünü kapsayacak şekilde: Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog çalıştıran tüm kurumlarda ödemek üzere 775 puan güçlük zammı.

3- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 1.maddesinin C bendine sırasıyla Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog unvanlarının yazılması (Özel Hizmet Tazminatlarının tıpkı Arkeologlar gibi %122 olarak düzenlenmesi).

4- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 6.maddesinde yer alan “yol gibi açık çalışma mahallerinde” ifadesinden sonra gelecek şekilde araştırma ve inceleme “Gezici Kütüphane Hizmetleri” ifadesinin yerleştirilmesi.

5- Yukarıdaki beş unvanın da denge tazminat puanının istatistikçi, arkeologlarla eşit düzeye getirilmesi.

6- Yukardaki beş unvanın ek Göstergelerinin 657 sayılı Kanunun I Sayılı Cetvelinde yer alan Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı bölümün “b” bendine göre (3000 ek gösterge) düzenlenmesi.

comments user
metin

Arkadaşlar sadece tapu değil, Devlet arşivleri genel müdürlüğü bile “arşiv uzmanı” adı altında arşivcilik eğitimi almayan tarihçi, sosyal bilgiler öğretmeni, ilahiyatçı vs. doğrudan ilgili olmayan 13 bölümden alıyor. . . Sadece osmanlıca dersi almış olmak arşiv uzmanlığı için yeterli sayılmamalı.Bu kadrolara öncelikli olarak BBY eğitimi almış olanların olmalı. Çünkü bizim bölüm mezunları diğer bölümlerin işlerine kabul edilmiyorlar. Bu yapılamıyorsa bile BBY bölüm yetkileri en azından belli bir kontejanın BBY’lilere ayrılmasını sağlamalılar. Yani 100 arşiv uzmanı alınacaksa en az 50′si BBY eğitimi şartıyla alınması gibi.

comments user
BBY Haber

@ ela,

Düzeltme için teşekkürler; içerik güncellenmiştir. İlan ilk alındığında o şekilde belirtilmişti; fakat sonradan düzeltme olmuş ve haberim olmadığından dolayı da o şekilde kalmış.

comments user
ela

ben anlamadım!
Tapuya başvurular internetten mi yoksa şahsen mi yapılacak?

Tapu nun sitesindeki ‘Başvuru Şekli’ kısmında :
http://www.tkgm.gov.tr adresinden temin edilerek doldurulacak olan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” ve bu formda belirtilen belgeler ibraz edilmek suretiyle şahsen yapılacaktır.” deniyor.
Yukarda ise internet üzerinden deniyor……….

comments user
i

arkadaslar bu kültür bakanlığının twter ve facebook sayfası bılen varsa burda paylasın herkes bunlara maıl atsın hangı mantıkla hangı meslek ahlakı ıle baska meslektekı insanları alır arsıvcı dıye .

comments user
Ali

Adı uzman olan ama içeriğinin memurluktan farkı olmayan kadrolar sadece. Tapu zor kurum ve personelini sürekli ezen bir kurum, önermem..

comments user
deniz

arkadaşlar birşey sorabilir miyim rica ediyorum cevap yazar mısınız? Şimdi tapu alımları şu yukarıda gördüğümüz mü ?(son başvurusu 15 temmuz olan..) haziran 24 ünde başlayacak olan 2013\1 alımlarında tapu olmayacak mı?

comments user
metin

Yine aynı durum. Binlerce bilgi ve belge yönetimi mezunu kadro beklerken “arşiv uzmanı” alımı için bilgi ve belge yönetimi mezunları dışından olanların kadroları kapması vahim bir şey.

Bari ilana “arşiv uzmanı” değil de osmanlıca dersi görmüş herhangi bir yazsınlar.