×

Maldan Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırıldı-Manisa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, merkeze bağlı Maldan Köyü İlköğretim Okulu’na kütüphane kazandırdı. Beş öğrenci önce hayal kurdu, ardından gerçeğe dönüştürdü ve bir köy okulunda dev bir kütüphane kurdu. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, sporun yanında topluma da hizmet etmeye devam ediyor. Spor Yöneticiliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, alan çalışması dersi kapsamında gerek sahada mesleğe ilişkin uygulama deneyimi kazanmak gerekse sosyal sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla Manisa Belediyesi’nin işbirliğiyle başlatılan “Manisa’da Kitap Hasadı” kampanyasını hayata geçirmişti.

“Kumbaramız değil, çocuklarımızın hayalleri birikiyor” sloganıyla hareket eden Şeyda Belli, Burcu Gıran, Tülin Demir, Beliz Bodur ve Emine Polat, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız eşliğinde üç hafta boyunca Tarzan Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kitap topladı. Bunlarla 130 öğrencili Maldan Köyü İlköğretim Okulu’na bir kütüphane kazandırdılar. Kütüphanenin açılış törenine CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Baytar, Manisa Gençlik Merkezi Müdürü Ulaş Uçar, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Yıldız, Okul Müdürü Hüsamettin Yıldırım, öğrenciler ve veliler katıldı.

Üniversitelerin üç amacı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Sürücüoğlu, bunların eğitim, araştırma ve topluma hizmet olduğunu söyledi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun CBÜ için çok önemli olduğunu aktaran Sürücüoğlu, “Okulumuz, söylediğimiz her üç alanda da çalışmalar yapıyor. Özellikle öğrencilerimizin projeleri, Manisa halkına yarar sağlıyor. Bundan dolayı onlarla gurur duyuyoruz. Kütüphanenin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimiz başta olmak üzere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi. Milli Eğitim Şube Müdürü Baytar da kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen başta öğrenciler olmak üzere CBÜ yetkililerine teşekkür etti.

Öğrenciler adına konuşan Şeyda Belli ise şunları kaydetti: “Öncelikle, ‘Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz?’ sorusuyla yola çıktık. En çok kitaba ihtiyaçları olduğunu düşündük. Böylece Manisa’da Kitap Hasadı kampanyasını hayata geçirdik. Üç hafta boyunca Tarzan Meydanı’nda stant açtık. Kampanyamıza halk çok büyük destek verdi ve yaklaşık 2 bin kitap topladık. Manisa İl Halk Kütüphanesi’yle işbirliği yaparak, topladığımız kitaplardan uygun olan bin 600’ünü Maldan Köyü İlköğretim Okulu’na hediye ettik. Böylece okulda dev bir kütüphane oluştu. İnanıyorum ki öğrencilerimiz, bu kütüphaneden en iyi şekilde yararlanacak. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Bu kütüphaneye çok ihtiyaçları olduğunu ifade eden Maldan Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Yıldırım da, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar, kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Okulumuza bu kütüphaneyi kazandırdıkları için CBÜ öğrencilerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kaynak:http://www.haberaktuel.com