×

Adiyaman Valiliği’nden Gezici Kütüphaneye Destek

Adıyaman’da, kırsal kesimdeki öğrencilere ulaşmayı hedefleyen gezici kütüphaneden köylerdeki kadınlar da yararlanıyor. Valiliğin, Sosyal Destek Programı kapsamında oluşturduğu gezici kütüphane, 35 köyü gezerek öğrencilere okumak istedikleri kitabı ödünç alma imkanı sunuyor.Kütüphaneden farklı kitapları alarak okuyan öğrenciler, okullarında bulamadıkları kitaplara ulaşabiliyor, okuma alışkanlığı kazanıyor.Köylerine öğrenciler için gelen gezici kütüphaneden, herhangi bir nedenle okullarını yarım bırakan kadınlar ve genç kızlar da faydalanıyor. Köylerdeki kadınlar, boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor.

Merkeze bağlı Yaylakonak köyünde yaşayan Remziye Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır kütüphane hizmetinden faydalandığını söyledi. Gezici kütüphaneyi ilk kez köy okulunun bahçesinde gördüğünü ve yetkilileriyle tanışarak kitap talebinde bulunduğunu anlatan Okutan, “Kütüphanenin yetkilileriyle tanıştım. Bana ödünç kitap verebileceklerini söylediler. Bunun üzerine köye her gelişlerinde yeni kitaplar almaya başladım. Şehre gidip kitap alma imkanımız yoktu. Bu vesileyle kitap okuma özlemimi gidermiş oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

-“Bizim için çok büyük hizmet”-

Okutan, şimdiye kadar gezici kütüphaneden 100’ün üzerinde kitap aldığını belirtti.Ödünç kitaplar sayesinde genel kültürünü geliştirdiğini belirten ifade eden Okutan, “Artık kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Dünyaya bakış açım değişti. Herkesle daha iyi anlaşıyorum, ufkum açıldı. Kitap okumanın faydasını gördüm ve herkese tavsiye ediyorum. Beni gören akrabalarım da kitap okumaya başladı.Gerçekten bizim için çok büyük hizmet oldu” diye konuştu.Zeynep Okutan ise çocukluğundan beri kitap okuduğunu söyledi.İki yıldır kütüphaneden yararlandığını söyleyen dile getiren Okutan, her defasında 3 kitap aldığını ve bu sayede kelime hazinesinin zenginleştiğini vurguladı.Gezici kütüphane görevlisi Hamit Karakuş da 35 köye giderek öğrencilere ve vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, özellikle genç kızların ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

Kaynak: http://beyazgazete.com