×

Giresun’da Kadınlar Daha Çok Kitap Okuyor

Giresun’un Görele İlçe Halk Kütüphane Müdürü Mehmet Suphi Yetkin, Görele’de okuma oranının her geçen gün arttığını ve bayanların erkeklere oranla daha çok kitap okuduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Görele İlçe Halk Kütüphanesi’ne gelen vatandaşlardan 30 bin 319’unun ödünç kitap aldığını 41 bin 614’ünün ise kütüphane içersindeki faaliyetlerden yararlandığını ifade eden Yetkin, 2012 yılı içersinde 700 yeni üye yaptıklarını bu üyelerin 221’ini erkeklerin 479’unu ise kızların oluşturduğunu belirtti.

Bayanların erkeklere oranla okumaya karşı daha ilgili olduğunu vurgulayan Kütüphane Müdürü Yetkin, “2012 yılı içersinde kütüphanemize gelerek ödünç kitap alan erkek okur sayısı 6 bin 82, bayan okur sayısı ise 11 bin 733’dür. Buda bayanların erkeklere kıyasla kitap okumaya karşı ilgilerinin daha fazla olduğunu gösteriyor.2012 yılı içersinde elde ettiğimiz rakamları önceki yıllarla kıyasladığımızda okuma oranının arttığını görüyoruz. Kütüphanemizde 11 bin 812 kitap bulunuyor. Bunların 128’i yabancı dille yazılmış kitaplar. Elimizde 3 adet Osmanlıca kitap bulunmaktadır. Yalnız bu kitapların tarihi özelliği bulunduğu için kontrol altında okunmalarına müsaade edebiliyoruz. Aynı zamanda kütüphanemizde halkımıza yönelik bağlama ve şan kursu veriliyor” dedi.

Bir salonlarını üniversiteye hazırlanan gençlere ayırdıklarını kaydeden Yetkin, “İsteyen gençlerimiz kendi kaynaklarıyla ve buradan sağlayacakları kaynaklarla sıcak ve sessiz bir ortamda üniversiteye hazırlanabilirler. İsteyen vatandaşlarımız kütüphanemize gelerek süreli yayınları da günlük olarak takip edebilirler. Ben, okumaya meraklı tüm vatandaşlarımızı kütüphanemize davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:http://www.iha.com.tr/