×

Atılım’da örnek bir kütüphane yapıldı-Ankara

Atılım Üniversitesi, eski kütüphanenin yerine modern bir kütüphane inşa etti. Mekanda shelf-check sistemi, tek kişilik çalışma ve seminer odaları yer alıyor. Atılım Üniversitesi, eski kütüphanesinin yerine yeni ve modern kütüphane yaptırdı. Kadriye Zaim’in ismini alan kütüphane, hafta içi 09.00- 20.00 ve cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Kullanıcı merkezli ve yaşayan bir kültür merkezi olarak tasarlanan, öğrencilerin kendilerini evlerinde hissedecekleri, sanatın ve bilimin iç içe olduğu kütüphane dört kattan oluşuyor.
SHELF-CHECK SİSTEMİ

Giriş katında danışma ve rezerve kitaplar ile yeni gelen kitaplar sergilenirken, danışma hizmetleri de aynı kattan veriliyor. Kullanıcılar, ödünç almayı ve iade işlemlerini hızlandıran shelf-check sistemi aracılığıyla yapmaktadır. Alınmak istenen kitabın barkodu bu sisteme okutularak birkaç saniye içerisinde kitap ödünç alınabiliyor ya da iade edebiliyor.

ANKARA DİJİTAL ARŞİVİ
Kütüphanede, öğrencilerin çalışabileceği hatta öğretim üyelerinin seminerler yapabileceği her biri on kişi kapasiteli seminer odaları, akademisyenlerin özel araştırma yapabilmeleri için tek kişilik çalışma odaları da mevcut. “Ankara Dijital Kent Arşivi”, “Üniversitemiz Kurumsal Arşivi” ve ” Medya Merkezi”, kütüphanenin diğer özel bölümleri arasında yer alıyor. Ankara Dijital Kent Arşivi biriminde, Ankara ile ilgili basılı materyallerin yer aldığı salon ve dijital ortamdaki belgeler bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra, sergi ve konferans salonu da yeni kütüphane binasında faaliyete geçti.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr