×

Diyarbakır 4.Kitap Fuarı

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 14-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Diyarbakır 4. Kitap Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu sene 150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla dördüncü kez düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla buluşma imkanı bulacaktır.

Ahmed Arif Memleketi Diyarbakır’da

Diyarbakır 4. Kitap Fuarı kapsamında Tiyatro Kumpanyası tarafından sahnelenen edebiyatımızın usta isimlerinden Ahmed Arif’in şiirlerin oluşan “Hasretimden Prangalar Eskittim” ilk kez Diyarbakırlı seyircilerle buluşacak. Oyunculuğu ve yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün üstlendiği oyun TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla 15 Mayıs 2013 Çarşamba akşamı Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz izlenebilir.

Surdibi Düşleri Sergisi

Kitap fuarı bu yıl Surdibi Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer’in Diyarbakır Sur Belediyesi ile birlikte Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf atölyesinin 2012 yılında Sur içinde yaptığı çalışmalardan oluşan sergi Diyarbakır’ın dünden bugüne öyküsünü anlatmaktadır. Girişin ücretsiz olduğu fuar 14-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında 10.30-19.30 saatlerinde, kapanış günü olan 19 Mayıs 2013 tarihinde ise 10.30-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.