×

3.Halk Kütüphaneciliği Sempozyumu Bodrum’da Başladı

Türkiye’de 1993 yılında birincisi, 2012 yılında ikincisi düzenlenen 3.Halk Kütüphaneciliği Sempozyumu 8-11 Mayıs 2013 tarihlerinde Bodrum’da başladı. Kütüphaneciliğin değişen dünya koşullarında yeniden yapılandırılmasını, okuyucu odaklı çalışmaların yapılmasını ve mekansal tasarımını içeren bu yılki sempozyum konusu ”Kütüphanelerde Mekan Tasarımı” olarak belirlendi.

81 İl Halk Kütüphanesinin yer aldığı Sempozyum’a Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Tanır ve Burdur il Halk Kütüphane Müdürü Birol Yılmaz katıldı. Burdur İl Müdürü Tanır yetkililerle görüşerek Türkiye ve Burdur’daki kütüphaneler ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Sempozyumun açılış konuşmalarını Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Semra ATINÇ ve Prof. Dr. Hasan Keseroğlu yaptı.

”Kütüphanelerin çağın ihtiyaçlarına uyumlu, okuyucuların ilgisini çeken mekansal estetiğe sahip, bilgi teknolojileri ile donatılmış mekanlar olmalıdır.” şeklinde konuşan Semra Atınç; mekan tasarımının kütüphanelerin çekim merkezi olması için önemli olduğunu vurguladı. Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, sempozyum ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Üç gün sürecek sempozyumda Almanya’dan, İtalya’dan ve Türkiye’den katılımcılar bildirilerini sunmaya devam ediyor. Sempozyumda 16 bildiri 8 poster sunulacak. Sempozyuma Türkiye’den Bakanlık personeli ve 81 il Halk Kütüphane Müdürleri, kütüphaneci dernekleri ve akademisyenler katıldı.

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel müdürlüğüne bağlı 1116 kütüphane bulunuyor. Bakanlık açıklamalarında; 12 İl Halk kütüphanesinin yeniden yapılandırıldığı, 11 kütüphanenin yeniden yapılandırılacağı, Adana Karacaoğlan, Mehmet Akif Ersoy, Diyarbakır Ahmet Hamdi Tanpınar gibi 8 Edebiyat Müze kütüphanesi açıldığı, Ankara Ali Dayı Çocuk kütüphanesi gibi Örnek çocuk kütüphanelerinin yapıldığı belirtildi.” dedi.

Kaynak: http://www.turizmhaberleri.com