×

Gaziantep’ten Hakkari’ye dostluk eli uzandı

Gaziantep Özel Sunguroğlu Lisesi, Hakkâri’de seçtiği Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’nda 900 kitaplık mini bir kütüphane oluşturdu. Gaziantep’in gözde liseleri arasında bulunan Özel Sunguroğlu Lisesi projelerine bir yenisini ekledi. Hakkâri’de seçtiği Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu’na aralarında 50 Kürtçe kitabın da bulunduğu 900 kitap gönderen okul, oluşturduğu mini kütüphane ile öğrencilerin kitap okumasına imkân sağladı.

Kitapları teslim eden Özel Sunguroğlu Lisesi öğretmenlerinden Niyazi Niyazioğlu, “Bu kitapları sizin okumanız için getirdik. İnşallah bunun devamı gelecektir. Sizin okuma isteğinizi görünce daha çok kitap getirmek için bundan sonra çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Kitap getiren öğretmenleri sıcak bir şekilde karşılayan Hakkârili öğrenciler, “Bu kadar yol katıp buralara kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Biz de bu kitaplara en güzel bir şekilde sahip çıkacağız ve kitap okuma alışkanlığımız daha da artacak.” ifadelerini kullandı.

Sunguroğlu Lisesi öğretmenlerden Nedim Ölmez ise “Kur’an-ı Kerim’de ilk söz ‘oku’dur. Biz de bu sözlerle ne kadar çok öğrenciler kitap okutabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Umarımız buraya getirdiğimiz kitaplar her bir kitap iki öğrenci okursa binlerce öğrenciler bir kitap okutmuş oluruz. Bundan da çok mutlu oluyoruz.” dedi.

Hakkâri Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Salih Kaya ise “Okulumuza bir kütüphane kadar kitap getirdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kitapların öğrencilerimizin okumasına katkı sağlayacağına inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: http://www.haber35.com