×

Her mahalleye kütüphane ve okuma salonu-Adana

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin “Adana’nın Renkleri” projesi kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle oluşturduğu kütüphane ve okuma salonları Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından törenle açıldı. Beyazevler Mahallesi Yalçınpark’ta düzenlenen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Gençler bizim için çok önemli. Bu nedenle Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 5 mahallede kütüphane ve okuma salonları yaptık, iki gençlik merkezi açtık. Şakirpaşa’daki gençlik merkezinde üniversiteye hazırlanan bin öğrenciye ücretsiz hazırlık kursu veriyoruz. Mimar Sinan Kültür Parkı içindeki gençlik merkezinde ise gençler sanat eğitim alıyor. Ayrıca 113 bin 500 gencimize spor yaptırıyoruz. Gençler ve çocuklar bizim önceliğimiz. Gençlerimize hizmek için çaba harcıyoruz. Buradaki okuma salonlarında gençlerimiz internete girebilecek, günlük gazeteleri okuyacak, kütüphaneden yararlanacak” dedi.

Kütüphane ve okuma salonlarının kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Zihni Aldırmaz, bu salonların daha sonra her mahalleye kurmayı düşündükleri mahalle ofislerinin bir parçası olduğunu anlattı. Zihni Aldırmaz, mahalle ofislerinde muhtarlık binasının dışında vatandaşların resmi dairelerdeki işlerini görebileceği birimler olacağını kaydetti.Proje ortağı Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Derneği Başkanı İsmail Çetin de konuşmasında proje ile ilgili bilgi verdi, Zihni Aldırmaz’a projeleri hayata geçirdiği için teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Zihni Aldırmaz açılışı gençler çocuklar ve konuklarla birlikte yaptı.

Açılışa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, Muhtarlar Birliği Adana Şube Başkanı Soner Şimşir ve muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Nermin Akray, Meclis Üyesi Necmi Özcanlı ve belediye bürokratları ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.


Kaynak: http://www.adana.bel.tr/