×

Minik Yüreklerden Köy Okuluna Kütüphane-Bitlis

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki minik Muay Thai ve Kickbox sporcuları, “Tatvan’ın kütüphanesiz köy okulu kalmasın” sloganıyla başlattıkları kitap kampanyası kapsamında ilk kütüphaneyi Eğritaş köyüne kurdular. Kitap toplamaya oturdukları ev, bina ve mahalleden başlayan minik sporcular, yaklaşık 15 gün gibi kısa bir sürede ansiklopedi, hikaye, roman ve diğer kaynak kitaplardan oluşan bin kitap toplayarak ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Eğritaş köyünde bulunan kütüphanesiz köy okuluna ilk kütüphaneyi kurarak örnek bir davranışa imza attılar.

Takım hocaları Ömer Uğur’la birlikte topladıkları kitapları köy okuluna götüren minik sporcular, kendilerini okul kapısında dört gözle bekleyen arkadaşlarıyla birlikte kitapları okula taşıyarak kütüphaneyi kurdular. Okullarında kütüphaneye kavuşmanın sevincini yaşayan köy okulu öğrencileri, minik arkadaşlarına gösterdikleri fedakarlık örneğinden dolayı teşekkür ettiler.

Kampanyaya destek veren gönüllü öğrencilerden Merve Subası, hedeflerinin bu yılki okul dönemine kadar Tatvan’a bağlı 10 köy okuluna kütüphane kurmak olduğunu söyledi. Kampanyaya kickbox ve Muay Thai sporcularından oluşan 100 öğrencinin destek verdiğini anlatan Subaşı, “Amacımız ilçemizdeki köy okullarını kütüphanesiz bırakmamak. Bu yüzden sporcu arkadaşlarımla birlikte ‘Tatvan’ın kütüphanesiz köy okulu kalmasın’ sloganıyla kitap kampanyası başlattık. Bu kapsamda ilk köy okuluna ilk kütüphanemizi bin kitapla kurduk” dedi.

“KULLANMADIĞINIZ KİTAPLARI BİZE ULAŞTIRIN”

Köy okullarındaki öğrencilerin kütüphaneden ve kitaplardan uzak kalmaması için kampanyayı devam ettireceklerini ifade eden Subaşı, “Tüm arkadaşlarımız bu kampanyaya destek verdi. Kampanyaya ilk olarak evimizden, oturduğumuz binadan ve oturduğumuz mahalleden kitap toplayarak başladık. Ev ev, bina bina, mahalle mahalle dolaştık ve kütüphane için gerekli olan bin kitabı topladık. Bugünde topladığımız kitapları Eğritaş köyündeki okula getirdik ve kampanya kapsamında ilk kütüphanemizi kurduk. Bu köy okulundaki öğrenciler bu girişimimizden dolayı çok sevindiler, onların sevinci bizleri de mutlu etti” diye konuştu.

Tatvan’daki tüm köy okullarına kütüphane kurulana kadar kampanyanın devam edeceğini kaydeden Merve Subaşı, “Kampanyanın daha hızlı şekilde devam etmesi için herkesten kitap desteği bekliyoruz. Evlerinde okumadıkları ya da fazla kitabı olanlar bize ulaştırsın. Bizlere kitap bağışlayarak destek olmak isteyenler, kitaplarını Tatvan Kapalı Spor Salonuna getirmeleri yeterli olacaktır” şeklinde konuştu. Eğritaş Köyü M. Zeki Peker İlkokulu öğrencilerinden Bünyamin Ayaz da, okullarına kütüphane kuran arkadaşlarına teşekkür ettiklerini söyledi.

Kaynak:http://yurthaber.mynet.com/