×

Hiperkitap Veri Tabanı Ordu Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde Deneme Erişimine Açıldı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, akademisyenler, bilim insanları, öğrenciler ve meraklıların, akademik bilgiye hızlı ve kolay erişimini gerçekleştirmek amacıyla, Hiperlink tarafından geliştirilmiş Türkiye’nin İlk Online Kütüphanesi’nin Gazi İl Halk Kütüphanesi’nde oluşturulduğunu söyledi. Hiperkitap’ın, 250’nin üzerinde yayınevi, 10 bin-12 bin e-kitaptan oluşan bir elektronik kütüphane olduğunu belirten Vali Orhan Düzgün, “Hiperkitap, meraklıların, entelektüellerin, bilim insanlarının, öğrencilerin akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri bir dijital ortamdır. Zaman, mekan ve uzaklık kavramı ortadan kalkar. Akademik ve genel kültür kitaplarını içerir” dedi.

“Bilgi toplumunda, bilgiye erişimin ve uzaktan öğretimin son derece önemli olduğu günümüzde öğrencilerin, bilim insanlarının ve kitap meraklılarının bilgi kaynaklarına istedikleri, merak ettikleri yayınlara online erişebilmeleri açısından çok önemli katkı sağlayacaktır” diyen Vali Düzgün, kullanıcıların bu veri tabanı içinde kendi e-kütüphanelerini oluşturarak, yayınlanan kitaplara daha kolay ulaşabileceğini ifade etti.

Vali Orhan Düzgün, “Bu sistem Kütüphane Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda 30 Haziran 2013 tarihine kadar kütüphane bilgisayarlarında ücretsiz kullanıma sunulması sağlanmıştır. Kurum içerisinde www.ordukutup.gov.tr web sitesinden giriş yapılmaktadır. Sistemin uygulamaya başlamasıyla birlikte kullanıcılara şifre verilecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://www.memurlar.net/