×

Çorum Kent Kitaplığı Açıldı

Eşref Ertekin Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılışa Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müdür Yardımcısı Mehmet Bayrak, Şube Müdürü Ramazan Yörük, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bahadır Alagöz, Çorumlu sanat dostları ile Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Çorum’a dair yazılı kaynakları bir araya toplayacak Kent Kitaplığı’nın açılışını Vali Yardımcısı Hüseyin İçten ve Eşref Ertekin’in manevi oğlu Hakkı Bülhan Ertekin birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Eğitimci-Yazar Abdulkadir Ozulu’nun fikir babası olduğu Kent Kitaplığı ve Eşref Ertekin Anı Salonu hakkında bilgiler verdi.

Kent Kitaplığı’nın içeriğinin daha da zenginleştirileceği sözünü veren Ali Özüdoğru, anı salonununsa Eşref Ertekin’e duyulan vefa ve şükran duygularının simgelerinden olduğunu kaydetti.

‘KENT KİTAPLIĞI, KENTİN KİMLİĞİ’

Açılışın ardından salonu gezen davetliler, Abdulkadir Ozulu’nun açıklamalarını ilgiyle dinlediler.

Kent Kitaplığı ile ilgili bilgiler veren Ozulu, şöyle konuştu:

“Kent Kitaplığı, genel anlamda kent kitaplığı kentte bulunan kütüphaneleri ifade eder. Ancak burada oluşturulan Kent Kitaplığı özellikle o kente ait bilgiler içeren veya doğrudan o kentle ilgili konularda yazılmış kitapların ve diğer basılı materyallerin belli bir bölümde toplanmasıdır.

Eşref Ertekin Kütüphanesi’nde toplayacağımız Çorum konulu kitaplarla bir özel köşe oluşturuyoruz. Burada toplanan kitaplar bize bizi daha iyi tanıtacak, geçmişi ve günümüzü geleceğe taşıyacak. Dışardan gelenlere şehrimizi daha iyi tanıma fırsatı sağlayacak. Aynı zamanda kentimizin kültür, bilim ve diğer alanlarda ne ölçüde bir zenginliğe sahip olduğunu gösteren övünç veren, onur veren bir özel mekan olacak.

Bu tür kent kitaplıkları Türkiye’de giderek çoğalıyor. Bu kitaplıklar kent insanlarına nasıl bir kente sahip oldukları konusunda farkındalık yaratacak. Kent ve ilçe belediyeleri bünyelerinde kurulan bu kitaplıklarla, genç kuşaklar yaşadıkları kentle daha bir özdeşleşecek, hem zenginliklerini hem eksikliklerini fark edecek.

Kentimize karşı artan bilgimiz, kentimizin sahip olduğu coğrafi, tarihi, kültürel ve diğer alanlardaki mevcut zenginliğin bizim zenginliğimiz olduğunu ve onları koruma ve yaşatma hususunda bizleri daha bilinçli kılacak.

‘KİTAP, AYDINLIĞA AÇILAN PENCERE’

Her kitap aydınlığa açılan bir penceredir. Kent kitaplıkları da; bize kenti her yönden seyredebileceğimiz bütün pencereleri açan bir dost eli ve dost evi olacak.

Eşref Ertekin Kütüphanemizde bugün Çorum ile ilgili yayınları bir araya getirerek raflara yerleştirirken gelecek yıllarda çok daha zenginleşeceğine yürekten inanıyorum.

Burada hizmet veren Kütüphaneci kardeşlerimin de burayı gerektiği şekilde zenginleştirerek okuyucularının ve araştırmacıların istifadelerine gayret edeceklerinden de şüphe etmiyorum. Çünkü onların meslekleri gereği bilgi ile bilgiyi arayanı buluşturma zevki günlük hizmet akışı içinde yaşadıkları en keyifli anlardır. Aç olana ekmek, susuza su vermekten daha anlamlı olan bilgi isteyene bilginin kaynağını verebilmektir.”

Kaynak: http://www.corumhakimiyet.net/