×

Kütüphanede Büyük Terbiyesizlik-ABD

ABD’de Wisconsin eyaletindeki Racine Devlet Kütüphanesi’nde masturbasyon yaparken yakalanan 20 yaşındaki bir erkek “yeryüzündeki bütün kütüphanelerden uzak durması” koşuluyla serbest bırakıldı. Tyree S. Carter’ı mastürbasyon yaparken fark eden kütüphane çalışanı; Carter, “Açıkta duruyordu, yaptığı şeyi gizlemek gibi bir çabası da yoktu” diye konuştu. Polis, Carter’ın eylemini itiraf ettiğini ve kamuya açık bir alanda ilk kez böyle bir eylemde bulunduğunu söylediğini açıkladı.

Mahkeme, kefaleti bin dolar olarak belirlenen Carter’ı “yeryüzündeki bütün kütüphanelerden uzak durması kaydıyla” serbest bıraktı.

Niye şaşırıyorsunuz?

Edison, New Jersey’deki Edison Devlet Kütüphanesi’nin eski çalışanı Brian Mackus ise, kütüphanede birilerinin mastürbasyon yaparken yakalanmasının o kadar da şaşırtıcı olmadığını söyledi.

28 yaşındaki Mackus, “İnsanların kamusal araçları yetişkinlere yönelik içeriklere erişim için kullanmaları alışılmadık bir şey değil. Kütüphanenin çocuk bölümündeki bazı terminallerin internet erişimini tam da bu tür şeyleri önlemek için kapatıyorduk” dedi.

Kaynak: http://kitap.radikal.com.tr