×

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi 2013 Yılı Kütüphane Dostu Ödülü Adayları

TKD İstanbul Şubesi tarafından ilk kez 2004 yılında verilen Kütüphane Dostu Ödülü;  kütüphanelerin toplumla bütünleşmesini teşvik eden ve buna yönelik özverili çalışmalarda bulunan; kütüphanecilere çalışma alanı sağlayan ve çağdaş anlayışla mesleğin icra edilmesine fırsat tanıyan; kütüphanelerin gelişimi ve yaygınlaşması için kişisel ve kurumsal düzeyde inisiyatif alan ve bu konuda sürdürülebilir yaklaşımlar, çalışmalar ve projeler ortaya koyan, alanımız dışından kişi ve kurumlara verildi. Geçtiğimiz günlerde sizlere yaptığımız çağrı üzerine bizlere ilettiğiniz Kütüphane Dostu Adayları, Kütüphane Haftası Hazırlık Komitesi tarafından titizlikte değerlendirilmiş ve oylamaya sunulacak üç aday belirlenmiştir. 15 Mart 2013 mesai saati bitimine kadar açık kalacak oylama sonucunda ödüle layık görülen “2012 Kütüphane Dostu”na ödülü 25 Mart 2013 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 49. Kütüphane Haftası İstanbul Resmi Açılış Töreni’nde takdim edilecektir.

Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı Kütüphane Dostu Ödülü’ne layık gördükleri adayı oylama davet ediyoruz.

 Bilim İlaç/ Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri Bilimin Kardeşleri “Tiyatroda” Projesi

Bilim İlaç

Adaylık gerekçesi: Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri tarafından gönüllüler ve onların ailelerinden oluşan tiyatro ekibi, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için çocuk oyunları sergiler ve maddi olanakları yetersiz çocukların ücretsiz izlemesi sağlanmaktadır. Projenin kapsamında oyunu izlemek isteyen yetişkinlerin giriş için bir çocuk kitabı vermesi ve bu toplanan kitaplarla okullara kütüphane yaptırılması nedeniyle aday gösterilmiştir.
http://www.bilimilac.com.tr/tr/kurumsal-sorumluluk/toplumsal-yatirim/bil…

GETEM/ Türk Telekom – Telefon kütüphanesi

Getem

Adaylık gerekçesi : Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Laboratuarı (GETEM) ve Türk Telekom işbirliğiyle, bölgesel ve ekonomik eşitsizlikler nedeniyle online kütüphanelere erişim sağlayamayan görme engelli vatandaşlarımıza sundukları Telefon Kütüphanesi Projesi nedeniyle aday gösterilmiştir.
http://www.getem.boun.edu.tr/

Merter Platformu/O Köy Çok Uzak Değil Eğitim Projesi

Merter

Adaylık gerekçesi : Çoğunluğu tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş adamları tarafından köy çocuklarına okuma desteği vermek amacıyla kurulan Merter Platformu 4 ay gibi kısa bir sürede 33 ilde , 2158 köy okuluna 2 milyonu aşkın kitap yardımı yapması ve okul kütüphaneleri kurması nedeniyle aday gösterilmiştir.
http://www.merterplatformu.com/index.php

OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ