×

Bekaert’ten, Ulubatlı Hasan’a kütüphane-İzmit

İzmit Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Bekaert İzmit Çelik Kord tarafından yaptırılan Kütüphanenin açılışı gerçekleşti. İzmit Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu velilerinden Gökhan Yeşilçınar’ın katkılarıyla yaptırılan kütüphanenin açılışına; Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli İl Milli Eğitim müdürü Nevzat İspirli, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Şube Müdürü Ali Osman Hasanoğlu, Bekaert İzmit Çelik Kord Genel Müdürü Roberto Toso, İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Açıkalın, Operasyonlar Müdürü Ferhat Özmerzi, Finans Lojistik Satın alma Müdürü Vedat Altın, Yönetim Asistanı Ebru Tekle, Organizasyonel Gelişim Uzmanı Deniz Güven, İnsan Kaynakları Uzmanı Pınar Çağlayan, İnsan Kaynakları Formeni Ender Erman, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu Müdürü İlknur Durmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

BİLGİ EDİNME ÖZGÜRLÜĞÜ

Törende konuşma yapan Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu Müdürü geleceğe yapılan en büyük yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, “Öğrencilerimizin elde ettiği başarılan bizleri daha iyiyi yapmaya yüreklendiriyor. Bugün açılışını yaptığımız kütüphane ile öğrencilerimiz ve velilerimizin bilgi edinme özgürlüğünü garanti altına almış olduk. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmit İlçe Milli Eğitim müdürü Çuhadar ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi ile okullarda açılan kütüphanelerden halkın da yararlanmasını hedeflediğini söyleyerek açılışı yapılan kütüphanenin içerisinde 1000 adet ve 5 adet bilgisayarın bulunduğunu ifade etti.

ATATÜRK OLMAK KOLAY DEĞİL

İzmit İlçe Milli Eğitim müdürü Nevzat İspirli ise Öyle ilk emri “oku” olan bir dine mensubuz. Kan ve irfanla kurduğumuz topraklarda yaşıyoruz. Atatürk’ün ısrarla önümüze koyduğu ‘muasır medeniyetlerin üzerin çıkmak’ vasiyetini yerine getirmek ancak yüksek kültürle olur. Çok okumak mecburiyetindeyiz. Atatürk toplam 3700 kitap okumuş. Savaşta dinlenme anında bile baş ucu kitabı varmış. Atatürk olmak kolay değil. Bugün açılışını yaptığımız kütüphanenin arı kovanına dönüşmesi lazım. Aksi takdirde yazık olur” dedi.

DÜNYADAKİ REKABETİ YAKALAYIN

Bekaert İzmit Çelik Kord Genel Müdürü Roberto Toso, “Dünyadaki rekabet zor ve agresif hale geldi. Bu rekabete ayak uydurulması için eğitimin önemi artmaktadır. Bilgi teknolojilerinin en iyi şekilde kullanılması önem gereklilik arz etmektedir. Umuyorum ki okula sağladığımız bu destek öğretmen ve öğrencilerimize faydalı olacaktır” dedi.

1000 ADET KİTAP

Konuşmaların ardından okul yönetiminin girişimleri ve öğretmenlerin katkılarıyla alınan 247 yabancı, 324 Türk yazar olmak üzere toplam 571 adet roman ve hikaye kitabı, 77 adet kişisel gelişim kitabı, 75 adet tarih kitabı, 100 adet 1’inci sınıflara yönelik hikaye kitabı ve 200 adet de farklı kategorilerde kitapla yaklaşık 1000 adet kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışı gerçekleşti.

Kütüphaneye vefat eden okul İngilizce öğretmenlerinden Dilek Tunç’un isminin verilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazıldı.

Kaynak: http://www.ozgurkocaeli.com.tr