×

Köy Kahvehanelerinde Kütüphane Dönemi-Niğde

Niğde’de faaliyet gösteren Niğde Köyleri Kültür ve Eğitim Derneği (NİKÖDER), köylerde okumayı teşvik etmek amacıyla, belde ve köylerde bulunan 12 kahvehaneye kütüphane kurdu. NİKÖDER Başkan Yardımcısı Şükrü Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri faaliyette olan derneklerinin bu güne kadar 60 belde ve köyü ziyaret ettiğini, bunlardan 12’sindeki kahvehanelere kütüphane kurmayı başardıklarını söyledi.

Köylerde kitap okumayı teşvik için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Soyer, “Köylerimizde yeterince kitap okunmuyor. Kitap okumayı teşvik için belde ve köylerdeki kahvehanelerde kütüphane kurduk. Çok faydalı, yararlı oldu. Vatandaşlar dini konuların yanında sosyal ve kültürel konularda da kütüphaneden yararlanıyor. Kıraathane, kitap okunan yer manası taşıyor. Bu mekanları gerçek işlevlerine kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kütüphanelere kitap temini konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden de destek aldıklarını vurgulayan Soyer, “Derneğimizin esas görevi köylerimizi sosyal, dini ve kültürel yönden bilgilendirmek. Arkadaşlar arasında zaman zaman kitap bağış kampanyası düzenliyoruz. Bazı kitapları da satın alıyoruz. Bu kitapları vatandaşların okuması için kütüphanelere koyuyoruz” diye konuştu.

Soyer, vatandaşlardan olumlu tepki aldıklarını ifade ederek, kahvehanelerde kütüphane kurmaya yönelik belde ve köy gezilerini sürdürdüklerini anlattı.

Kaynak:http://www.haberler.com/