×

Uluslararası Eğilimler Çerçevesinde Türkiye’nin ve Türkiye’deki Üniversitelerin Bilimsel Çıktıları ve İşbirliği Olanakları Toplantısı-12 Mart 2013

“Uluslararası Eğilimler Çerçevesinde Türkiye’nin ve Türkiye’deki Üniversitelerin Bilimsel Çıktıları ve İşbirliği Olanakları Toplantısı” Hacettepe Üniversitesi ve Elsevier işbirliği ile 12 Mart 2013 tarihinde, Ankara’da, Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi (M Salonu), Sıhhiye Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir. Toplantı ulusal ve küresel düzeyde bilimsel performans analizi, bilimsel çıktı değerlendirme sistemleri, bilimsel politika yönetimi ve araştırma-geliştirme deneyimlerini yaymak için iyi bir fırsat olacaktır.

Toplantının temel amacı uluslararası eğilimler çerçevesinde Türkiye’nin ve Türkiye’deki üniversitelerin bilimsel çıktıları ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek, ulusal ve küresel düzeyde bilimsel performans analizi ve bilimsel politika yönetimi konularında nitelikli bir diyalog için bir ortam yaratmaktır.

Toplantımız, toplantının ev sahibi ve düzenleyicisi olan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat TUNCER’in açılış konuşması ile başlayacaktır. Toplantıya katılacak ve değerli deneyimlerini ve bilgilerini bizimle paylaşacak diğer konuşmacılar şöyledir: Youngsuk Chi, Elsevier Yönetim Kurulu Başkanı, Prof.Dr. Andrea BONACCORSI, İtalya Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri Değerlendirme Kurumu (ANVUR) Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Mustafa GÜDEN, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü ve İzmir Üniversiteleri Platformu Başkanı, Prof. Dr. Cem SARAÇ, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Dr. John GREEN, Onursal Araştırmacı, Imperial College, Prof.Dr.Hasan MANDAL, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü, Jorg Hellwig, Elsevier, SciVal Danışmanı.

Araştırma politikaları konusunda söz sahibi bürokratların, üniversite rektörlerinin, bilimsel araştırma yöneticilerinin, ulusal ve uluslararası üne sahip profesyonellerin, akademik kütüphane/bilgi merkezi yönetimlerinin katkı sağlayacağı Uluslararası Eğilimler Çerçevesinde Türkiye’nin ve Türkiye’deki Üniversitelerin Bilimsel Çıktıları ve İşbirliği Olanakları Toplantısı’na katılımız bizi onurlandıracaktır.

Lütfen toplantıya kayıt olmak için kayıt formunu 10 Mart 2013 tarihinden önce doldurunuz.

Saygılarımızla;

Prof. Dr. Cem SARAÇ
Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Tayfun BAŞAL
Elsevier Türkiye, İran, Orta Doğu ve Orta Asya Ülkeleri Bölge Direktörü